Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Ukrayna’daki din adamlarından ‘dua’ istedi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkedeki durumun gerginleşmesi üzerine din adamlarıyla bir araya gelerek ‘dua’ istedi.

Ukrayna’daki farklı din ve mezheplerden din adamlarıyla buluşan Poroşenko, Ukrayna devleti, toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve Ukrayna ruhunu desteklediklerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda Poroşenko, “Bu zor zamanlarda halkımızı himaye etmeye devam etmeniz çok önemli. Çünkü bu süreçte manevi destek ve nasihat, maddi destekten daha mühim bir vazife icra ediyor. Bizler hep birlikte zor sıkıntıların çözümünde ülkemiz halkında açılan ağır yaraların tedavisinde devlet-kilise işbirliğinin bir örneğini gösterebiliriz. Devrim esnasında gece gündüz Allah’ın sözlerini söylememeniz bize işaret ve enerji vermişti.” dedi.

Devrim esnasında rahiplerin manevi destek ve duasının Ukraynalılara mücadele gücü verdiğine değinen Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, hâlihazırda ülke topraklarını saldırılardan koruyan Ukrayna askerlerini desteklemeye çağırdı.

Kırım’da hala hizmet verme cesareti gösteren kilise ve dini kuruluşların temsilcilerine minnettarlığını bildiren Poroşenko, din adamlarının ilhak edilen Kırım’daki Ukrayna temsilcileri olduğunu söyledi.

 

‘UKRAYNA’DA BÜTÜN DİNLER EŞİT HAKLARA SAHİP’

Ukrayna’daki bütün dinlerin ve dini kuruluşların eşit haklara sahip olduğuna vurgu yapan Petro Poroşenko, Rusya’nın, kilise ve Ukrayna toplumunu yönelik yürüttüğü enformasyon savaşına dikkat çekti ve karşılıksız bırakmayacaklarını belirtti.

Ukrayna’daki din adamları ise gerek cephede, gerekse ülke sathında ülkenin birliği için dua ettiklerini ifade etti.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patrikhanesi Patriği Filaret ise “Vatanı korumak lazım. Çünkü bu kutsal borç sadece vatandaşlık görevi değil aynı zamanda her Hıristiyan’ın dini inancının gereğidir.” ifadelerini kullandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]