Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko Brüksel’de; Tusk, Cameron, Juncker ve Anastasiades ile görüştü

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk’un daveti üzerine Belçika’nın başkenti Brüksel’e giden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko temaslarına başladı.

Poroşenko, Belarus’un başkenti Minsk’teki barış görüşmeler akabinde Avrupa Konseyi toplantısına katılmak için Brüksel’e geçti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı basın sekreteri Svyatoslav Tsegolko yağtığı açıklamada, Poroşenko’nun ilk olarak Donald Tusk daha sonra da İngiltere Başbakanı David Cameron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile baş başa görüştüğünü bildirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Poroşenko ve Başbakan Cameron, Ukrayna ile İngiltere arasındaki askeri işbirliğinin yanı sıra makro-finansal yardım konularını ele aldı.

 

 

Svyatoslav Tsegolko yaptığı açıklamada; Poroşenko başkanlığındaki Ukrayna heyetinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis başkanlığındaki heyet ile görüştüğünü ve Rum Yönetimi’nin Ukrayna’yı desteklediğini belirtti.

 

 

Poroşenko, Avrupa Konseyi’ne; Ukrayna’daki durum, barış görüşmeleri ve Rusya ile ilişkiler hakkında bilgi veriyor.

 

 

Svyatoslav Tsegolko sosyal medyadan yaptığı açıklamada Poroşenko’nun her ziyaretinde kahve içtiğini ve iki gündür uyumadan çalıştığını belirtti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]