Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

‘Türk kültürü beni içine çekti’

11. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finallerine artık iki ay kaldı. 11 Şubat’ta kayıtlar bitiyor. Olimpiyatlara bu yıl 25 kurumdan 225 finalist bekleniyor.

Uluslararası Meridyen Kolejinde 3 yıldır Türkçe öğrenen Anastasiya Podoroga için bu olimpiyatların ayrı bir önemi var. Her yıl katılan büyük abi ve ablalarından duyduğu Türkçe olimpiyatlarına bu yıl ilk defa katılıyor.

Podoroga duygularını şöyle ifade ediyor: “Bu okula üçüncü sınıfta geldim ve anladım ki Türkçe öğrenmem lazım. Bu benim için bir şans. Bu fırsatı kaçırmamalıyım. Ve Türkçe öğrenmeye başladım. Benim hayallerim vardı. Bunun için öncelikle ben öğretmenim Oksana Hanıma minnettarım çünkü bu dili öğrenerek, benim hayallerimi uygulamak için bana yardımcı oluyor.”

Olimpiyatlara katılmayı uzun zamandır istediğini ama olimpiyat takımına girmesinin hayal olduğunu düşünen Anastasiya şöyle devam ediyor. “Ben Türk dili olimpiyatlarında yer alacağımı öğrendiğinde çok mutlu oldum. Çok sevindim. Şimdi kazanmak için, şarkılar söylerken şiirler okurken kendime yeni bir hedef belirledim. Olimpiyatlarda dereceye girmek ve Türkiye’ye gitmek, şu anda Türk dilini öğrenmek, mükemmel bilgiye ulaşmak için elimden geleni yapıyorum. Çünkü Türk kültürü beni bir defa içine çekti.”

www.UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]