Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Merkel ve Hollande ile bir araya geldi

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

Üç ülkenin lideri ilk olarak Ukrayna’nın doğusundaki krizin çözüm yollarını başa başa görüştü. Daha sonra geniş katılımlı heyetler arası görüşmeye geçildi. AB liderleri Merkel ve Hollande ziyaretini değerlendiren Poroşenko, “Umut veriyor, sonunda ateş kesilecek.” dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna ile birlik ve dayanışma içinde olması ve destek vermesinin çok önemli olduğunu ifade Poroşenko, ateşkesin sağlanması için tarafların Minsk’te imzalanan barış anlaşmasının şartlarına riayet etmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna’daki yabancı askerlerin çıkmasını, sınırlarının ihlal edilmemesi ve rehinelerin serbest bırakılmasını isteyen Poroşenko, işgal altındaki topraklarda Ukrayna yasalarına göre yerel seçimlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Ziyareti öncesi açıklama yapan Hollande, ihtilafın çözümü için Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunduğu yeni bir teklif sunacaklarını söylemişti.

Merkel ve Hollande, Kiev’deki temasları akabinde bugün Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de üçlü zirve yapması bekleniyor.

Bugün Kiev’i ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de ziyaret etti. Ukrayna’daki temasları akabinde Kerry’nin 6-8 Şubat’ta da Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşecek, 51’inci Münih Güvenlik Konferansı’na katılması bekleniyor.

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]