Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

“Kazakistan’da yaşananlar nedir?” anketi neticelendi

Telegram kanalları üzerinden yapılan anketlerde yaşanan hadiselerin adı kondu.

Kazakistan’da zamlara karşı başlayan ve tırmanan olayların ne olarak tanımlanması gerektiğine ilişkin yapılan bir anketin neticesi açıklandı.

Ateo Haber tarafından yapılan ve yaklaşık 62 bin 600 kişinin oy kullandığı anketin sonucuna göre katılımcılar yaşananlar şöyle tanımladı: yüzde 77’si “halk devrimi”, yüzde 18’i “yağma ve aşırılık” ve yüzde 5’i ise “terörizm”.

CUMHURBAŞKANI TOKAYEV “TERÖRİZM” DEDİ
Cumhurbaşkanı Kasım Comart Tokayev, sokağa çıkanları “terörist” ilan ederek, “teröristlere” karşı uyarı yapmadan ateş açma emri verdiğini söyledi.

Eylemci Saule (58)adlı Kazak kadın Cumhurbaşkanı Tokayev’in açıklamalarına tepki gösterdi: “Bizler haydut ya da terörist değil, sadece gösterilere katılan insanlarız. Kazakistan’da büyüyen tek şey yolsuzluk, ülke Nazarbayev ailesinin özel şirketine döndü.” dedi.

Tokayev olayları bastırmak için ülkesine Rus askerini davet etmişti.

ANALİZ | Kazakistan’daki olayların arkasında kim var?

Kazakistan’da birden bire gelişen hadiseler, bir kez daha gösterdi ki, demokrasilerde gelişmeler zamana yayılır ancak otoriter rejimlerde hadiseler tüp gibi aniden patlar.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]