Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kerry: ABD, Ukrayna’daki Rus tankları ve askerlerine göz yummayacak

Kiev’de temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rus askerlerinin ağır silahlarla Ukrayna’nın doğusundaki sınırı geçmesine göz yummayacaklarını söyledi. John Kerry, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçılara destek verdiğini belirtti.

Çatışmalara barışçıl bir çözüm getirmek ve saldırıları durdurmak için çalıştıklarını ifade eden Petro Poroşenko ise, barışın hem Ukrayna hem de insanlık için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ukrayna sınırlarından geçen Rus tankları, ağır silah ve mühimmatlara göz yummayacaklarını vurgulayan Kerry, ülkesi ve AB’nin Ukrayna’nın Rusya ile çatışmasını asla istemediğini belirtti.

Rusya’dan ayrılıkçılara askeri desteği kesmesini ve uzun vadeli siyasi bir çözüm için müzakere masasına oturmasını isteyen Kerry, Minsk’te imzalanan barış anlaşmasının kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizdi. ABD Dışişleri Bakanı Rusya’yı barış anlaşmasının şartlarına uymaya ve ayrılıkçılara verdiği desteği kesmeye çağırdı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]