Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Afrika basını, Erdoğan ziyaretini nasıl değerlendirdi?

Afrika’daki en büyük ülkelerinden Nijerya’nın muteber gazetesi Leadership, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti akabinde sert bir eleştiri yazısı yayınladı.

Ülkenin en etkili gazeteleri arasında yer alan Leadership’in halkla ilişkiler analisti Vincent Kanayo tarafından kaleme alınan makalede, Erdoğan‘ın son Etiyopya’dan yaptığı açıklamalara dikkat çekildi.

‘BATI, BU ZIRVAYI YUTMUYOR’

“Erdoğan’ın Afrika’da eğitimle savaşı” başlıklı makalede, cumhurbaşkanının Afrika turuna çıkarak, okulları “terör faaliyetleri için platform” diye yaftaladığı belirtildi.

Makalenin devamında ‘Batı’ örneği verilerek Erdoğan şöyle eleştirildi: “Ama neden bu okulların serpildiği ABD, İngiltere ya da diğer Batı ülkelerine gidemiyor? Neden Afrika’yı hedef alıyor? Dobra dobra söylemek gerekirse, Batı bu zırvayı yutmuyor. Erdoğan, kendi dar odaklı zihninde, az gelişmiş oldukları için Afrikalıları moron zannediyor.”

OECD’nin PISA raporlarına dayanarak Türk eğitim sistemindeki sorunlar hakkında da ayrıntılı bilgi veren makalede, “Allah aşkına, Erdoğan kendi halkına karşı sorumluluğunu bırakarak neden Afrika’da okulları inşa edeceğini öne sürüyor?” diye soruldu.

Türkiye’ye sığınan yüzbinlerce Suriyeli çocuğa 3 yılda verilebilen eğitimi de sorgulayan yazıda Erdoğan için, “Bu adam güvenilecek biri değil.” İfadesi kullanıldı.

HİZMET HAREKETİ’NİN OKULLARINA BAKIN

Makalede “yana yakıla savaş kışkırtıcılığı yapan” Erdoğan’ı dinlemek yerine Afrika ülkelerinin, Hizmet Hareketi’yle ilişkili okulların eğitim standartlarına ve ekonomiye yaptıkları katkılara odaklanmaları gerektiği vurgulandı.

Yazıda ayrıca Nijerya’daki uluslararası Türk okulları ve Nil Üniversitesi olmasaydı çok sayıda Nijeryalının her yıl eğitim için yurtdışına gitmek zorunda kalacağına ve ülke ekonomisinin yaşayacağı kayba dikkat çekti.

 

 

AFRİKA’NIN DEĞİL ERDOĞAN’IN ÇIKARI İÇİN…

Fethullah Gülen’den ilham olan okulların ‘hainler’ olarak nitelendirilmesinin Erdoğan’ın çıkarına hizmet edeceği; fakat Afrika’nın yararına olmayacağı vurgulanan makalede Erdoğan için şu iki soruya da yer verildi: “Afrika’da devlet okulları inşa etse bile bu hizmeti vermeye devam edebilecek mi? Kendinden sonra gelecek hükümetin bu politikadan vazgeçmeyeceğini garanti edebilecek mi?”

Leadership’teki makalenin en son cümlesinde ise şu hüküm verildi: “Afrika, Türk cumhurbaşkanının zannettiğinden daha ferasetlidir.”

ABUJA | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]