Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yer altında mahsur kalan 496 madenci tahliye ediliyor

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk bölgesinin Kievskiy İlçesi’ndeki Zasyadko Madeni’nde 496 madenci elektrik kesintisi nedeniyle mahsur kaldı. Elektriksiz kalan madende yer altında kalan çok sayıda madencinin kendi imkânlarıyla yüzeye çıkmayı başardığı bildirildi. Olayda ölen ya da yaralan olmazken madencilerin tahliye edilmeye başlandığı ifade edildi.

Sözde ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti temsilcileri Ria Novosti’ye yaptıkları açıklamada, Donetsk Bölgesi’nin Kievskiy İlçesi’nde öğle saatlerinde Zasyadko madenine elektrik sağlayan trafonun vurulduğu belirtildi.

Öte yandan Rus basınına açıklamada bulunan ayrılıkçılar, Kievskiy’deki trafo saldırısının Ukrayna ordusu tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ukrayna ordusundan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çatışmaların şiddetlendiği bölgede özellikle ayrılıkçıların kontrolündeki şehirlerden sağlıklı bilgi alınamıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]