Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko: Ukrayna’da ağır silahlı 9 bin Rus askeri savaşıyor

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkesinde 9 bin Rus askerinin savaştığını savundu. Poroşenko Rus askerlerin 500’e yakın tank, top ve zırhlı personel taşıyıcısıyla Ukrayna topraklarında olduğunu ifade etti.

Ellerinde istihbarat verileri olduğunu belirten Poroşenko, bu rakamların Rusya’nın ülkesine doğrudan saldırdığının kanıtı olduğunu öne sürdü. Katılımcılara “Bu saldırganlıktır, saldırganlık değilse nedir?” sorusunu yönelten Poroşenko; Rusya’nın, Ukrayna topraklarındaki terör ve saldırılarına karşı uygar dünya ülkelerinden destek istedi.
Poroşenko Davos'ta
Terörün sadece Ukrayna’nın sorunu olmadığının vurgulayan Poroşenko, konuşması esnasında Ukrayna’nın güneydoğusundaki Donetsk’e bağlı Volnovaha yerleşim bölgesinde Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçıların roket atışıyla vurulan ve 13 sivilin öldüğü otobüsüsün delik deşik parçasını da gösterdi. Poroşenko, daha önce yaptığı açıklamada , Rusya’nın Donbas bölgesinde 2 bin askeri ve 200 tankı olduğunu söylemişti. Kiev yönetimi Rusya’yı Ukrayna’daki krize müdahil olmakla ve ülkenin doğusundaki silahlı ayrılıkçı militanları desteklemekle suçluyor.
Davos
Kremlin ise Kiev yönetiminin, Rus ordusunun Ukrayna’ya girdiği ve çatışmalara katıldığı yönündeki iddialarını reddediyor. Bugün açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna’da asker iddialarının kanıtlamalarını istedi.

Bazı batı ülkeleri Ukrayna politikaları gerekçesiyle Rusya’ya karşı bir dizi yaptırımlar uyguluyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]