Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk gazeteciler, Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıya tepki gösterdi

Fransa’da, Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıya Türkiye’deki medya organları ve gazeteciler tepki gösterdi. Cumhuriyet, Radikal, Bianet, BirGün ve Taraf’ta çalışan gazeteciler ellerine döviz alarak kanlı saldırıya maruz kalan Charlie Hebdo’ya destek verdi. Meslek örgütlerinden Basın Konseyi, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı.

Başkent Paris’te ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen, 10’u gazeteci 2’si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırı dünyadan tepkiler sürüyor. Dünyayı ayağa kaldıran çirkin saldırıya, Türkiye’deki medya organları ve gazetecilerden de tepki geldi. Cumhuriyet, Radikal, Bianet, Taraf ve BirGün‘de çalışan gazeteciler, ellerindeki JE SUIS CHARLIE (Ben Charlie’yim) yazılı dövizlerle saldırıyı kınayıp, Charlie Hebdo’ya destek verdi.

“BASIN KONSEYİ, KINAMA MESAJINI ULUSLARARASI MEDYA İLE PAYLAŞTI”

Basın Konseyi, Paris’te Charlie Hebdo dergisine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Konsey, yayınladığı mesajı Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ve uluslararası medya ile paylaştı.

Basın Konseyi, dün Paris’te yayınlanan Charlie Hebdo dergisine düzenlenen silahlı saldırıyı kınamıştı. Açıklamada, “Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduklarını, yaşamlarını kaybedenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.” denilmişti. Konsey, yayınladığı mesajı Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ve uluslararası medya ile paylaştığını duyurdu.

Bu arada Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’ye mesaj gönderdi. Türenç, mesajında, “Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıdan büyük üzüntü duyduk, yaşamlarını kaybedenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Öldürme duygusunu tetikleyen hiçbir gerekçe, insan yaşamından daha değerli değildir. Basın Konseyi olarak, nereden gelirse gelsin terörü lanetliyor, düşüncelerin özgürce ifade edilebilmesine inanıyoruz. Barışın egemen olacağı bir Dünya için, demokrasinin evrensel ilkelerini sonuna kadar korumakta kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“GYV: TERÖRÜN İSLAM İLE TELİFİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Fransa’daki saldırıya, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı da tepki gösterdi. Vakfın internet sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Fransa’nın başkenti Paris’te yayınlanan Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda 2’si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği, 5’i ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığı Reuters haber ajansı tarafından açıklanmıştır. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak vurgulamak isteriz ki, kim ya da hangi amaç için yapılırsa yapılsın herhangi bir terör eylemi barışa, demokrasiye, insanlığa ve bütün dini değerlere karşı yapılmış bir darbedir. Bu sebeple hiçbir kimse – ve özellikle de hiçbir Müslüman – hiçbir terör eylemini onaylayamaz. Terörün İslam ile telifi mümkün değildir. Masum insanların hayatlarına mal olan terörün bir bağımsızlık ya da kurtuluş mücadelesinde yeri olamaz. Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor, tüm Fransız halkıyla birlikte saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların acılarını paylaşıyoruz.”

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]