Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO GALERİ] Harkiv’deki zincirleme patlamalar endişelendirdi

Ukrayna’nın doğusunda Rusya sınırındaki ülkenin ikinci büyük şehri Harkiv’de son dönemde meydana gelen patlamalar zincirine bir halka daha eklendi.

Son olarak 2 Ocak’ta bir kafeteryada yerel saat ile 17.20’de meydana gelen patlama sonucu çıkan yangında 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Kafeterya yanarken patlamalar devam etti.

Olağan Üstü Haller Devlet Servisi Harkiv Bölgesi Müdür Yardımcısı İgor Lupandin yaptığı açıklamada, “Kafeteryada patlama gerçekleşti ve ardından ortaya çıkan yangından etkilenen üç kişi ambulanslarla yanık tedavi merkezine götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri patlama sebeplerini araştırıyor.” dedi.

1,5 milyon nüfusu ile Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Harkiv’de son zamanda peş peşe meydana gelen patlamalar kafalarda soru işaretleri bıraktı. Harkiv’deki patlamalar; askerlik şubeleri önünde, fabrika, askeri kışla, popüler barlar ve askeri hastane yakınında gerçekleşmişti. En son geçen hafta Ukrayna ordusuna bağış yapan bir kişinin mobilya mağazası havaya uçurulmuştu.

Bu patlama serilerinin bölgeye açılmak isteyen Rusya yanlılarıyla bağlantılı olduğu yönünde söylentiler var.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]