Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gazetecilere özgürlük için imza kampanyası başladı: Derhâl serbest bırakın

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gazete ve televizyon yayınları sebebiyle “devletin egemenliğini ele geçirmeye yönelik” suç kapsamında gözaltına alınmalarına tepkiler sürüyor.

Bütün dünyadan kınama mesajları yayınlanırken, Türkiye’den de gazeteci, yazar ve aydınlar bir imza kampanyası başlatarak, “Gazeteciler derhal serbest bırakılsın!” dedi. Kampanyaya ilk imzayı, aralarında Hasan Cemal, Ufuk Uras, Cengiz Çandar, Şahin Alpay, Ali Bulaç, Yasemin Çongar, Nuray Mert, Mustafa Akyol, Can Dündar, Nazlı Ilıcak, Kadri Gürsel, Hilmi Yavuz, Pınar Türenç, Ünal Tanık, Kazım Güleçyüz, Derya Sazak, Cafer Solgun, Ahmet Ümit ve Şanar Yurdatapan gibi isimlerin yer aldığı 62 kişi attı.

Change.org isimli internet sitesinde bütün dünya vatandaşlarının imzasına da açılacak kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor (Kampanyaya imza atmak isteyenler için link: http://bit.ly/ozgurbasin):

“Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 14 Aralık 2014 Pazar günü onlarca gazeteci, medya çalışanı ve hatta bir senaryo yazarı ile birlikte gözaltına alındı. Gazete yazısı yazarak veya televizyon dizisi yayınlayarak devlete karşı suç işledikleri gibi hayali iddialarla yapılan bu gözaltı operasyonu, basın özgürlüğüne ve Türkiye’nin demokratik geleceğine vurulmuş ağır bir darbedir.

Bu vahim olay, özgür basına yönelik sistematik hale gelen baskı, yasak ve yıldırma çabalarının son halkasıdır.

Biz aşağıda imzası olanlar, medya ve düşünce özgürlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşı çıkıyor, gözaltındaki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

İmzacılar – (İsimler soyadına göre alfabetik olarak dizilmiştir.)

Doğan Akın

Ayhan Aktar

Murat Aksoy

Mustafa Akyol

Ahmet Turan Alkan

Şahin Alpay

Mehmet Altan

Ergun Babahan

Hayko Bağdat

Erhan Başyurt

Yavuz Baydar

Ali Bulaç

Hasan Cemal

Orhan Kemal Cengiz

Utku Çakırözer

Reha Çamuroğlu

Cengiz Çandar

Yasemin Çongar

İhsan Dağı

Can Dündar

Neşe Düzel

Emine Uçak Erdoğan

Mustafa Erdoğan (Prof.)

Doğu Ergil

Dengir Mir Mehmet Fırat

Ümit Fırat

Şebnem Korur Fincancı

Kazım Güleçyüz

Kadri Gürsel

Nazlı Ilıcak

Yılmaz Karakoyunlu

Ümit Kardaş

Ferhat Kentel

Suat Kınıklıoğlu

Levent Köker

Mustafa Kuleli

Perihan Mağden

Nuray Mert

Metin Münir

Joost Lagendijk

Yılmaz Odabaşı

Turgay Oğur

Turgay Olcayto

Ünal Tanık

Tarık Toros

Pınar Türenç

Mümtaz’er Türköne

Erkan Saka

Derya Sazak

Atilla Sertel

Nevval Sevindi

Cafer Solgun

İrfan Sönmez

Ceren Sözeri

Ufuk Uras

Cemal Uşşak

Ahmet Ümit

Zeynep Tanbay

Hilmi Yavuz

Mustafa Yeşil

Şanar Yurdatapan

Amberin Zaman

Nesrin Nas

____________________

SET JOURNALISTS FREE, NOW!

Zaman daily’s Editor-in-Chief Ekrem Dumanlı and Samanyolu Broadcasting Group’s Chairman Hidayet Karaca were detained together with tens of journalists, media workers and even a screenwriter on Dec.14, on charges of attempting to overthrow the Turkish government by broadcasting soap operas and publishing news articles. This is a heavy blow against the freedom of the press and the democratic future of Turkey.

This deplorable incident is the latest example of systematic attempts to pressure, prohibit and intimidate the media in Turkey.

We, the signatories below, are objecting to any intervention to the freedom of press and freedom of expression. We demand the immediate release of all the detained journalists now!

#SetJournalistsFree

Yunus Erdoğdu – www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]