Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uyutan Fener

Fenerbahçe bir kez daha maçın genelinde futbol olarak tat vermemesine rağmen Sivasspor’u 4-1 gibi net bir skorla geçti. Geçti geçmesine ancak maçın manşetini son dakikalarda tribünlerden gelen bir enstantane atmış oldu: Uyutan Fener!

Fenerbahçe maçın ilk yirmi dakikalık bölümünde istekli ve arzulu bir profil sundu taraftarlarına, buna rağmen farklı ve rahat bir galibiyet elde etmesine rağmen oyun olarak tatmin edemedi. Farklı galibiyetteki birinci etken Sivasspor’un bu yıl inanılmaz yumuşak bir savunmaya sahip olmasından kaynaklanıyor. Fenerbahçe’nin istek ve arzusunu kırabilecek bir pas oyunu ve direnecek kadar güce sahip değil Sivasspor. Diğer bir ifade ile Fenerbahçe’nin bu farklı galibiyeti aldatıcı olmamalı. Fenerbahçe halen uzun mesafede oynama problemini çözebilmiş değil. Bunun en temel sebebi oyuncu grubunun o enerjiye ve reaksiyon gücüne sahip olmaması. Örneğin Emenike eski güçlü ve süratinde değil. Öncesinde top ayağına geldiğinde stadyumda heyecan uğultuları hissedilirdi. Sow iki gole imzasını koymuş olsa da istek ve arzu ile bir yere kadar gidebilir. Kuyt’ın geçen haftalara oranla kale önünde daha fazla bulunması, en azından hücum bölgesindeki niceliği artırması olumlu sayılabilir; fakat bu yaşananlar Sivasspor’un gerçekten çok kötü bir durumda bulunduğunu ve çok yumuşak bir savunmaya sahip olduğu gerçeğini göz ardı ettirmemeli! Fenerbahçe devamlı tempo yapamıyor, halen ileri üçlüsü eski atletik ve üretkenliğinde değil. Özetle Fenerbahçe ilk yarının bitimine kadar olan tüm fikstürleri kazanarak geçmeli ve devre arasında olağan dışı bir gelişim göstererek kadronun kâğıt üzerindeki potansiyelini ortaya çıkarmalı, aksi halde çeşitli nedenlerden de olsa bomboş kalan stadına gelen birkaç taraftarına “ninni söylemeye” devam eder.

GENÇ OYUNCULAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal kupa maçlarında genç oyunculara şans verdi. Başta sağ bek Savaş olmak üzere bir kaç oyuncu dikkat çekti. İsmail Kartal diğer maçlarda da aynı gençleri oynatacağını belirtti; fakat bu yeterli mi? Tabii ki hayır. Örneğin; dün akşamki maçta Savaş kadro içerisinde yer alsa ve skora ulaşıldıktan sonra 15-20 dakika süre alsa, oyuncunun gelişimi daha planlı ve pozitif yönde olmaz mı?  Her şeyden önce bu gençlere daha samimi ve mantıklı yaklaşılmış olmaz mı?

YAN HAKEMLER

Yardımcı hakemlerin (yan hakem ve kale çizgisi hakemleri) bu kadar hata yaptığı bir sezon yaşanmış mıydı bilemiyoruz, fakat çok net olan şudur ki; yardımcı hakemler inanılmaz hatalar yapıyorlar! Fenerbahçe’nin henüz maçın başında attığı ofsayt golünü yakalamalı hakemler! Sezon genelinde olduğu gibi bir ofsayt daha atlandı ve bir takımın gol hanesine eklendi!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]