Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donetsk’te havalimanında yoğun çatışmalar yaşandı: 2 ölü, 18 yaralı

Donetsk Havalimanı’nda kontrolü ele geçirmek için Ukrayna kuvvetleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan yoğun çatışmalar yaşandı. Stratejik öneme sahip havaalanını ele geçirmek için yaşanan çatışmada 2 Ukrayna askeri öldü, 18 asker ise yaralandı. Bugün şiddetli patlamaların meydana geldiği havalimanında siyah dumanlar yükseldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla birlikte savaştığı iddia edilen Rus özel birliklerinin ağır kayıplar verdiğini açıkladı.

Donetsk Havalimanı’nın düşmemesi için; Ukrayna Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı arasında dün günboyu yoğun telefon trafiği yaşandığı aktarıldı. Tank ve top gibi ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, sivil can kayıplarının da olduğu belirtiliyor.

Kiev , Donetsk havalimanını kaybetmesi halinde Rus ayrılıkçıların havadan lojistik destek almasından endişe ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]