Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de habercilik ucuzladı kaldırılabilir…

Kanal D yönetimi, önceki akşam ilk bölümü ekrana gelen ‘Şeref Meselesi’ dizisini reytinglerinin yüksek olması umuduyla ana haber bülteni saatinde yayınlama kararı aldı.

Ardından kararından vazgeçerek, dizinin yerine “Ben Bilmem Eşim Bilir” adlı yarışma programını yayınladı. Cüneyt Özdemir, haberleri bekleyen izleyenleri Twitter’dan “Bu akşam Kanal D haber yok! Yarın 19.00’da yine beraberiz” şeklinde uyardı. Türkiye’de ilk kez bir kanalın dizi için ana haber bültenini yayınlamama kararı başta televizyoncular olmak üzere pek çok kişiyi üzdü.

Yönetimi Twitter’dan eleştiren gazeteci İsmail Küçükkaya, haberciliğin kritik bir dönemden geçtiğini savunarak, “Dizi tutsun diye haber bülteninin yayınlanmaması büyük yanlış. Aydın Doğan’a da sesleniyorum, siz medya patronusunuz böyle şeylere lütfen izin vermeyin.” ifadelerini kullandı.

Tüm haber bültenlerinin rekabet halinde olmasını istediğini vurgulayan Küçükkaya, “İnşallah Şeref Meselesi tutmaz.” diyerek tepkisini gösterdi.

Eleştirilerine Twitter sayfasında yer veren gazeteci Kerimcan Kamal ise, “Kanal D haberde olan şudur: Mademki her şeyin ticari bir karşılığı vardır. Habercilik de böyledir. Belli ki ucuzlamıştır. Kaldırılabilir.” sözlerini kullandı.

Televizyon eleştirmenleri Aykut Işıklar ve Sina Koloğlu kararı ‘reyting taktiği’ olarak değerlendirdi. Koloğlu, “Demek ki haber bültenlerinin diziden, programdan farklı durumu söz konusu değil. Bir kanal ben haber yayınlamasam da oluyor diyebiliyorsa, bunda herhangi bir kaygı duymuyorsa bir sorun var.” dedi.

Aykut Işıklar ise “Pazar günü millet sokaklarda haberler biraz daha geç olsun fark etmez diyorlar, zaten haberlerin reytingi düşük. Hiç olmazsa iyi saati değerlendiriyor dizi tutsun diye. Bir şey denemişler, becerememişler.” ifadeleri ile durumu değerlendirdi. Haber spikeri Cüneyt Özdemir konuyla ilgili açıklama yapmazken, kanal yönetimi sorularımızı cevapsız bıraktı.

NALAN KAYA | İSTANBUL – ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]