Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko tutukluluğa devam

Kiev Temyiz Mahkemesi, 2009 yılında Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle Timoşenko’ya Ekim ayında verilen 7 yıl hapis cezasını onayladı. Ukrayna eski başbakanı Yuliya Timoşenko, cezasını çekmek üzere üzere Kiev tutukevinde basına yansıya hücresine yerleştirildi. Ukrayna Penoloji Departmanı, yeni hücrenin yaşam şartları, sıcaklık rejimi dahil, milli kanunlara ve uluslararası standartlara uygun olduğunu bildirdi.

Aynı zamanında, tutukevi görevlileri Timoşenko’nun sağlık durumunun son günler boyunca kötüleşmediği ve hastalığın normal seyrine uygun olduğunu bildirildi. Ukrayna Penoloji Departmanın verilere göre, tutuklanan eski başbakan için halihazırda Sağlık Bakanlığı Komisyonu tarafından tavsiye edilen tedaviyi görmektedir.

Timoşenko’nun savcısı Sergiy Vlasenko, 5 Ağustos’tan itibaren tutukevinde bulunan eski Başbakanın sağlık durumunun aniden kötüleştiğini, vücudunun bir yanında uyuşmaların var olduğunu, burnundan kan geldiğini ve başı döndüğünü söyledi.

Ulyana Dermenci – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]