Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Kiev Büyükelçiliğinde 1 Eylül kutlandı

Ukrayna’da kutlanılan 1 Eylül “Eğitim ve Bilim Bayramı” T.C. Kiev Büyükelçiliğinde de kutlandı. 1 Eylül eğitim bayramı kutlamasına Kiev il ve ilçe eğitim idarecileri ile beraber Meridyen eğitim kurumları kurucuları da katıldı.

Büyükelçimizi temsilen gelen misafirleri müsteşar Şule Gürler ile eğitim işleri koordinasyonundan sorumlu ikinci sekreterYaprak Ece karşıladı.

Davete Kiev İl Eğitim Müdürü Vera Gorunova ile Kiev’deki on ilçenin eğitim müdürleri, Meridyen Kurucusu Hasan Hüseyin Kes ile İstanbul İl Eğitim Müdürü Muammer Yıldız katıldı.

Müsteşar Gürler, misafirlere hitaben “Bugün tüm Ukrayna’da kutlanılan eğitim bayramınızı kutluyorum. Bende eğitimci, emekçi çocuğuyum. Sizlerin çok kutsal bir meslekle uğraştığınızı biliyorum. Bayramlarınızı tebrik ediyorum. Elçilik olarak İstanbul-Kiev arasındaki eğitim ilişkilerinin artarak devamını temenni ediyorum.” dedi.

Kiev İl Eğitim Müdür Vera Gorunova ise Türkiye ile kurulan dostluktan memnun olduklarını ve bu dostluğun kurulmasında başından beri büyük katkıları olan Meridyen eğitim kurumları idarecilerine müteşekkir olduklarını ifade etti.

İki ülke insanının daha yakın ilişkiler geliştirerek birbirlerini daha iyi anlayacağını ifade eden Gorunova, Türkçe olimpiyatlarının da bu dostluğun oluşmasında olumlu katkısının olduğuna inandığını söyledi.

Podol İlçesi Eğitim Müdürü Galina Troyan ise Meridyen’in her alanda Kiev’in en güzel okullarından biri olduğunu ve çocukların Türkçe’yi öğrenmedeki iştiyaklarından övgüyle söz etti.

Türk çayı ve kurabiyeleriyle tatlanan koyu sohbette diğer ilçe idarecileri de Türkiye-Ukrayna eğitim ilişkilerinden söz etti.  

Yaklaşık bir saat süren programın sonunda Kiev eğitim idarecileri başta Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ve Şule Gürler olmak üzere tüm elçilik mensuplarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]