Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünyanın tanımadığı seçimin galibi Zaharçenko yemin etti

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) başkanlık seçimlerini kazanan Aleksandr Zaharçenko yemin ederek görevine başladı.

DHC başkanlık seçimlerinde oyların yüzde 75,5’ini alan Aleksandr Zaharçenko’nun yemin töreni, Donetsk Müzik ve Drama Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Donbas olarak adlandırılan bölgede geçtiğimiz Pazar günü yapılan başkanlık ve parlamento seçimlerini Kiev yönetimi ve ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ‘yasa dışı’ kabul ederken, Rusya katılım oranının yüksekliği nedeniyle olumlu değerlendirmişti.

Yemin töreninde yaptığı konuşmada kendisine güvenerek oy verenlere teşekkür eden Zaharçenko, DHC bayrağını şerefle taşıma, yıkılan evleri ve bombalanan yolları yeniden yapma sözü verdi.

Zaharçenko yemin töreni sonrası yaptığı ilk basın açıklamasında; “Ben, Poroşenko (Ukrayna Cumhurbaşkanı) ile görüşmeye hazırım. O hazır mı bilmem ?” dedi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) başkanlık seçimlerini ise yüzde 63 oranında oy alan İgor Plotnitskiy kazandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]