Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Derbinin hakem kararları, Fikret Orman’ın tarzı ve sözde “paralel” emre

Çok ilginçtir, Beşiktaş her Fenerbahçe mağlubiyeti öncesi ve sonrası farklı yollara başvuruyor! Son haftalarda medyadaki “maşalarının borazanlığı” ile algı operasyonu yapan Beşiktaş yöneticileri, özellikle son haftalarda bizzat Başkan Fikret Orman ile hakemin haklı kararlarını dahi çarpıtmaya çalışıyor. Siyaha beyaz, iki iki daha beş eder tarzı çarptırmalar! Kayseri Erciyes maçında hakemin edilen küfre kırmızı çıkarmasını ajite eden Beşiktaş Başkanı’na bazı sorular sormak gerek;

1. Ersan Gülüm’ün Balıkesir’de görmesi gereken net kırmızısını konuşabildiler mi?

2. Kayseri Erciyes maçında Oğuzhan’ın sert faulü ve şiddetli itirazlarına rağmen kart görmemesini konuşabildiler mi?

3. Eskişehir maçında Beşiktaş’ın attığı net ofsayt golü geçerli sayılırken, Eskişehir takımının nizami golü ofsayt diye iptal edildiğinde konuşabildiler mi? Beşiktaş’ın aleyhine de yapılan hataları çoğunluk samimi bir yaklaşımla dürüstçe dile getirirken Beşiktaş Başkanı’nın samimiyetsizliği ortada…

4. Dahası Sayın Fikret Orman, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanan maçları izlese, kendisine bu iki takım arasındaki maçlarda gerçekleşen hakem hataları çıkarılsa, karşısına çıkan tablo karşısında rezil olur!

Örneğin; aynı Fikret Orman,geçtiğimiz sezon Kadıköy’de 3-3 sonuçlanan maç sonrası, Fenerbahçe lehine çok net iki elle oynamaya çalınmayan penaltılar ve verilmeyen nizami golü hiç konuştular mı? Olimpiyat’ta 1-1 berabere biten maçta, Jones ve Veli’ye verilmeyen kartları konuştular mı?

Konuşmadılar…

5. Gelelim bu maçın pozisyonlarına; Daha maçın 22. dakikasında, Veli ceza sahası çevresinde Emre’yi omzundan çekerek yere indirdi, doğru faul düdüğüne karşın Oğuzhan ve Veli şiddetli şekilde hakeme el ve kol işaretleri ile ayrıca itiraz etmesine rağmen sarı kart verilmedi.

6. Maçın 26. dakikasında, Caner’in arkadan rakip oyuncunun bileğine darbesi sarı karttı. Hem faul biçimi, hem pozisyonun tehlikeli olabilme ihtimali gerekçesi ile kart doğruydu. Caner’in “Henüz ilk faul hocam” diyerek itirazı gereksiz.

7. Maçın 32. dakikasında, Olcay’ın süratle ceza sahasına girmekte olan Caner’e müdahalesi net sarı kart ve karar doğruydu.

8. Maçın 43. dakikasında, Olcay’ın Emre’ye arkadan iki elle sarılarak müdahalesi net sarı kart ve doğal olarak ikinci sarı kart olduğundan kırmızı kart doğru! Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç ile oyuncuların maç içi, Başkan Fikret Orman’ın maç sonrası kırmızı kart değildi açıklamaları en hafif tabirle samimiyetsizliktir!

9. Maçın 50. dakikasında Fenerbahçe ceza sahasında Ba rakibini kolundan çekerek düşürmek isterken kendisini bıraktı, ancak Beşiktaş Başkanı ve Slaven Biliç bu pozisyon için penaltı yorumunda bulundu. Bir daha izlemeleri gerekir…

10. Maçın 58. dakikasında Kadlec ceza sahasında topu göğsü ile almasına rağmen Beşiktaşlı taraftarlar yersiz penaltı beklentisinde bulundu!

11. Maçın 72. dakikasında yan toptan gelen topta Demba Ba kale çizgisinde sol eli Mehmet Topal’ı çekti, hemen aksiyonun devamında dengesi sarsılan Mehmet Topal Demba Ba’ya sarılarak yere indirdi! Hakemler Ba’nın ilk hamlesine doğru karar ile faulü çaldı, buna rağmen Beşiktaş Başkanı ve Teknik Sorumlusu penaltı ajitasyonu yaparak çarptırma yoluna gitti!

12. Emenike’nin karşı karşıya kaçırdığı pozisyon öncesi Ersan Gülüm’ün Kuyt’a faulü avantaj olarak devam ettirildi, ancak oyun durduğunda sarı kart çıkması gerekirdi! Aynı Ersan Gülüm’ün Emenike’nin bileğine basması ise ikinci bir sarı kartı gerektirirken Ersan sarı kartsız maçı bitirdi!

13. Sarı kartı olan Veli, maçın son bölümünde, karşı tribün önünde Sow’a arkadan sert bir faul yaparak, umut vadeden atağı kesti. Veli’ye ikinci sarı kartı çıkaramadı hakem Bülent Yıldırım.

Tüm bu açık ve net pozisyonlara rağmen dürüst olmayan ajitasyonlar, pozisyonlardaki ve sahadaki gerçekliği kapatmaz!

SÖZDE PARALEL EMRE!

Maçın 43. Dakikasında Veli’ye çıkan kırmızı kart çıktı. Sonrasında oluşan gerginlikte Emre’nin İngilizce sarf ettiği küfürler kırmızı kartlıktı!

Aynı anlarda Veli ve Emre’nin centilmenlik dışı hareketlerine çıkan sarı kartlar doğruydu. Fakat çok daha önemlisi aynı Emre medyada linç ediliyor, soyunma odasında üzerine saldırılıyor! Daha samimiyetsizi ise maç sonu belli başlı bazı TV programlarında, Emre’ye son dönemlerde moda olan etiketleme ifadesi “paralel” gerekçesi ile saldırılıyor!

Amerika’daki bazı ziyaretleri gündeme taşınarak linç ediliyor! Ancak Emre’nin boğazındaki tırnak izleri konuşulamıyor! Evet, Emre ne olursa olsun küfürden ceza alsın, ama dürüst davranılsın! Söz konusu küfür ise, tribünlerde koro halinde en kötü küfürleri edenler ne ceza alacak? Rakip takım hocası Biliç’in Emre’ye ve hakemlere hakaretlerinin cezası ne olacak? Emre’yi fiziki müdahale ile boğazlayanların cezası ne olacak? Ya da sözde “paralel” damgası ile bir futbolcunun Amerika’daki ziyareti üzerinden ahlaksızlık yapan gazeteciler ne ceza alacak? Aynı “medya maşalarının” (sözde) paralel Emre’nin güvendiği dağlara kar yağdı, ceza alacak demesinin ardındaki planları kim konuşabilecek?

BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMAN’NIN TARZI

Sonuç olarak, en önemlisi Beşiktaş Başkanı artık tarz değiştireceğinden bahsetti… Beşiktaş Başkanı Sayın Fikret Orman’ın tarzını hatırlatmak gerekirse; Bazı siyasi davalardaki ses kayıtlarına yansıdığı şekilde bir takım bürokrat ve siyasi çevreler Sayın Orman’a ağza alınmayacak küfürler sarf ediyordu! Buna karşılık Sayın Orman’ın aynı çevrelere yaranamaya çalışan ve hiçbir tepki dahi veremeyen tarzı mı değişecek?

Ya da muhalif bir parti lideri maça gelecek diye, siyasi kaygılar ve korkular ile maça gelemeyen Sayın Orman bu tarzını mı değiştirecek?

Son Söz: Siyasi hırslarını spora bu kadar empoze edenler, spordan elini çekmediği sürece, samimiyetsizlik ve linç kampanyaları bir süre daha devam edecektir…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]