Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kliçko Avrupa Parlamentosu’na seslendi: Sadece manevi destek yetmez

Ukrayna Parlamentosu’ndaki muhalif partilerden Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) Lideri Vitaliy Kliçko, Avrupa Birliği’ne Ukraynalı yetkililere kişisel yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Gianni Pittella ile bir araya gelen Vitaliy Kliçko, görüşme esnasında, “Durumun ciddiyeti beni açık konuşmaya zorluyor. AB’nin sadece manevi desteği bize yetersiz geliyor. Şu anda Yanukoviç’in rejimine karşı sürekli siyasi baskıya ihtiyaç var. Öncelikle insan haklarını çiğneyen ve barışçıl gösteri yapanlara güç kullandıran Ukraynalı yetkililere karşı kişisel yaptırımların uygulanması gerekiyor.” dedi.

Ukraynalı ‘Euro Entegrasyon’ taraftarlarının başkent Kiev’in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda süresiz eylemlerini sürdürdüklerini ifade eden Kliçko, eylemcilerin taleplerin yerine getirilinceye kadar protestoya devam etmeye hazır olduklarını söyledi.

Bununla birlikte Kliçko, barışçıl eylemcilere karşı iktidarın tekrar güç kullanmak isteyebileceğini de söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]