Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AKP hükümeti Gazze yardımlarını durdurdu

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile izinsiz yardım toplama yetkisi elinden alınan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yapılan zulüm devam ediyor.

Derneğin, Gazze ve Suriyeli mülteciler dahil olmak üzere, kampanyalar için 31 Aralık 2014 tarihine kadar almış olduğu izinler iptal edildi. Olur izinleri alınmış tüm kampanyaların durdurulma talimatı İçişleri Bakanlığı’nca İstanbul Valiliği üzerinden derneğin genel merkezine gönderilen belge ile tebliğ edildi. Derneğin kanuni hakkı olan kampanyaların iptal edilmesi ile birçok faaliyet yarım kalacak. Bunlar arasında 2 milyon kişinin yararlandığı su kuyusu, 4 bin katarakt ameliyatı bekleyen hastalar ve  2 bin yetim ve dul kadına yönelik tarımsal projeler de bulunuyor.  

AKP HÜKÜMETİ GAZZE YARDIMLARINI DURDURDU

İzni alınan kampanyaların kanuni hakları olduğunu belirten Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, “O günkü hakkımız olan karar bugün iptal ediliyor” dedi. 31 Aralık’a kadar ki kampanyaları İçişleri Bakanlığı’na bildirdiklerini söyleyen Cingöz, bildirimleri sonucunda da olurlarını aldıklarını belirterek, “Verdikleri izin 1 yıl da uzatmalı aslında. Yani, 31 Aralık’ta bile bitmeyecek bir izin.  Bütün dernekler bunu bilir. Kanunende böyle. 2 yıla denk gelen bu izin için yıl sonuna kadar bir tarih veriliyor. Yıl sonunda tekrar bir görüşme yapılarak uzatılıyor.” şeklinde konuştu. Alınan karar Kimse Yok Mu’nun Suriyeli mültecilerden yetimlere, su kuyularında hastane ve sağlık hizmetlerine, katarakt ameliyatlarından Filistin ve Gazze’ye yönelik yapılan çalışmalara kadar izinli tüm yurtiçi ve yurtdışı yardım kampanyalarının tamamının durdurulmasını içeriyor.

YAKILAN OKULLAR İÇİN YARDIM İZNİ TALEP EDİLDİ

Şu anda 7 ayrı kampanya talebinde bulunduklarını aktaran Cingöz, 2 ay gibi yasal bir sürenin olduğunu ve bu zaman zarfında kendilerine dönüş yapılması zorunluluğunun olduğunu belirtti. İzin istenen kampanyalar arasında Gazze’ye yardım, Suriye ve Iraklı mültecilere yardım, yetimlere ve katarakt ameliyatı ile ilgili yardım kampanyasının yanı sıra yurtiçin de bulunan muhtaç ailelere yönelik yardım kampanyası bulunuyor. Yardım için izin istenen bir diğer mesele ise, Doğu ve Güney Doğu başta olmak üzere Terör eylemleri sonucunda yakılan okulların yeniden hayata geçirilmesi ile ilgili tadilat çalışmaları ile ilgili kampanyayı içeriyor.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]