Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gücü eksik, koordinasyon ve organizasyondan yoksun

Manisa Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanan, ev sahibi ekibin oyun ve skor üstünlüğü ile biten maçın sonucu Fenerbahçe açısından şaşırtıcı değildi benim için. Bundan önceki Trabzonspor ve Gaziantepspor maç yazılarından alıntılar ile başlamak sanırım yanlış olmaz:

Trabzonspor Maçı Yazısından:

Topa mı, gole mi sahip olmalı? başlıklı yazının içeriğinde;

Bana göre bu oyunun adı pas oyunu değil “al gülüm ver gülüm” oyunu! Fenerbahçe bu maçtan ders almaz ve değişikliklere gitmez ise her deplasmanda aynı sıkıntıyı çeker.”

“…dahası bu kadar katı bir defansif anlayışla oynayan Trabzonspor, hızlı çıkışlar ile sizden daha net pozisyonlar bulmuşsa şapkayı önünüze koyup düşünmeniz gerekir…”

“Özetle Fenerbahçe takımı geçen yıldan çok farklı işler yapmaya çalışmamalı, o sistemde eksik kalan unsurları gidererek üzerine koymalı. Yoksa pozisyon ve golleri değil pas sayısını konuşan bir Fenerbahçe’nin puan kayıplarını konuşuruz!”

bölümlerde dikkat çekildiği üzere, Fenerbahçe’nin dün akşam düştüğü durumu öngörmek zor değildi. Geçen haftaki Gaziantep maçının yazısında ise, tekrar bir önceki hafta ve gelecek maçlarla bağlantılı olarak;

“Sonuç olarak Fenerbahçe’nin eksileri an itibariyle artılarının önünde! Eksileri artıya çeviremez, 30-45. dakikalar arası oynadığı oyunu genele yayamazsa, yabancı saha bir yana kendi sahasında da zorlanmaya devam eder, Fenerbahçe.”

Nitekim Fenerbahçe çok zorlandı dün akşam ve Akhisar ekibi karşısında pek bir varlık gösteremedi. Önceki maçlardan dersler almak ve aşama kaydetmek bir yana, Fenerbahçe geriye gitmiş!

Her ne kadar İsmail Kartal maç öncesi “Datalar yukarıya çıkışın olduğunu gösteriyor.” dese de, bunun tam tersi bir görüntü sundukları gerçek. Aslında İsmail Kartal Webo tercihi ile doğru bir hamle ile takımı sürdü sahaya; çünkü Webo sırtı dönük oyunu ile topu ileride tutan, böylece takımının üçüncü bölgeye yerleşmesine daha çok katkı veren, -Gaziantepspor maçının aksine- kanat ortalarından olumlu sonuç çıkarabilecek tipte bir oyuncu Fenerbahçe takımı için. Diego, Sow ve dikine driblingler yapan Alper’e de duvar olabilmesi bekleniyordu Webo’dan.

Tabi bu kâğıt üzerindeki beklentiler, kahverengi-yeşil! saha üzerinde gerçekleşmedi. Fenerbahçe garip bir şekilde savunma ve orta sahadan uzun toplar ile oynamaya çalışıp, hiç bir ribuandı da alamadı. Kuyt’ın liderliğinde! ise inanılmaz basit ve çok miktarda pas hatası yaparak çok top kaybetti.

Akhisar ekibi ise disiplinli takım savunmasına, bir de hızlı ve iyi pas oyununu ekleyince pozisyonlar üretti. Ev sahibi takım özellikle de Fenerbahçe’nin en büyük artısı kenar oyuncularını zorlayarak pozisyonlar üretti; oyunu hızlı paslar ile kenarlara açarak topu rakip kaleye taşıdı. Fenerbahçe’nin beklerine defansif önlem değil, üzerine giderek ofansif önlem stratejisi çok akıllıcaydı açıkçası.

Bence, ligin birbirini en çok tanıyan oyunculardan kurulu dört takımından ikisi karşılaştı dün. Kasımpaşa ve Galatasaray’dan önce, bu iki takım oyuncuları birbirini en iyi tanıyan ekip olarak lige başladılar. Ancak Fenerbahçe’li oyuncular, özellikle Emre’nin de eksikliğini hissederek, sanki birbiriyle ilk kez oynuyormuş gibiydi! Akhisar takımı ise bir o kadar makine düzeninde, saat gibi işleyen görüntüdeydi! Zira attıkları iki golde Gekas’ı adeta ezberlemiş bir şekilde topla buluşturarak sonuca gitti ve 2-0 gibi net bir skorla kazandı.

TOPU HIZLI OYNATAN KAZANDI!

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal maç sonrasında; “Topa daha fazla sahip olmalıydık.” Şeklinde bir demeç verdi!

Bu gösteriyor ki İsmail Hoca halen sorunların farkında değil! Topla oynama oranlarında takımı yüzde 60-70 civarlarında zaten! Topla fazla ama yavaş etkisiz oynayan değil, daha az ama öz oynayan, yani topu daha hızlı oynatan ve daha verimli kullanan bir takım oluşturmalı kendisi! Bunun içinde takımına güç depolayacak çalıştırmalar yapmalı ve geçen yıl fazlasıyla sahip olunan koordinasyon ve organizasyonu bol oyun tarzını geri getirmeli! Hız çalışmaları ile geçen yılki oyun hızını geri getirmeli. Çünkü Sow ve Emenike bir tarafa, Fenerbahçe’nin hücumlarını adeta “Slow Motion (Yavaş Çekim) moduna çeviren Dirk Kuyt ve takım arkadaşları izliyoruz sahada!

Fenerbahçe Yönetimi Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor gibi çok zorlu üç deplasmanı art arda oynayacak futbol takımı için acil ve etkili önlemler almaz ise, onuncu hafta sonunda hoca adayları konuşulur ve bir sonraki yıl UEFA Ligi’ne katılım daha gerçekçi bir hedef olarak belirlenir! Daha da vahimi, “3 Temmuz” ve rahmetli İslam Çupi’nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür, ne şampiyonluk…” sözlerini istismar etmeye başlayan yöneticiler ile sempatizanlarının avuntularını dinlemeye başlarız!

Fenerbahçe’nin Yediği Goller

Kısaca, ama özellikle değinmeli yenilen iki gole. Birincisinde Alves gibi bir oyuncu uzun topta, o kadar uzun boyuna rağmen, o zamanlama hatasını yapmamalı! Kaldı ki, medyadan takip ettiğimize göre İsmail Kartal, özellikle Gekas’a önlem alarak, stoperlerine uyarılarda bulunmuştu. Ama bu söylenenlerin tam tersi oldu ve Gekas iki gol ile Fenerbahçe’yi yıkan isim oldu.

İkinci golde orta sahadan bir duran topun başına Bekir geçtiğinde, diğer takım arkadaşlarının da ceza sahasına bilinçsizce yayıldığını gören Fenerbahçe’li taraftarların, ”Bu top döner ve gol olur!” dediğine eminim!

Oğuz Dağlaroğlu, Bilal Kısa ve Gekas ve AKHİSARSPOR

Akhisar ekibinin kalecisi Oğuz(35 yaş), orta sahası -namı değer Pirlo’su- Bilal Kısa (31 yaş) ve golcüsü Theofanis Gekas (34 yaş), adeta ders veriyorlar! İlerlemiş yaşlarına rağmen teknik kapasitelerinin üzerine koymaya devam eden, mücadele gücü ve azimlerini maksimum seviyede tutmayı başaran bu üç oyuncuyu alkışlamak bir görevdir! Sadece futbol başarıları değil, aynı zamanda sportmen, efendi ve dürüst bir profil çizdikleri için saygıyı sonuna kadar hak ediyorlar. Güray ve Kenan başta olmak üzere diğerleri de bunu hak ediyor gerçi ama zaten takım olarak da yıllardır tüm sporseverlere övgüyü hak ettiklerini gösteriyorlar. Başkanları ve bu oluşumu başlatan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nu da hatırlamak gerekli! Türk futbolu, Akhisar Kulübü ve bu bireylere teşekkür borçlu. Mustafa Reşit Akçay’ın da bunun devamını getireceği dileğiyle…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]