Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dünya finans devinden Bank Asya’ya mükemmellik ödülü

Köklü finans kuruluşlarından JP Morgan, 2014 yılında kendi üzerinden gerçekleştirdiği döviz transfer işlemlerinin hatasızlığı dolayısıyla Bank Asya’yı ‘2014 Quality Recognition Award’ ödülüne layık gördü.

Bank Asya; JP Morgan’a gönderdiği MT103 Swift mesajlarının yüzde 98,8’inin JP Morgan Bank sisteminde manuele düşmeden, otomatik olarak işlem görme başarısı göstererek mükemmellik ödülüne layık görüldü.

Banka; 2013 yılında da Citi-bank’tan gerçekleştirdiği işlemlerdeki; (MT103 Swift mesajlarında) yüzde 98 ve (MT202 Swift mesajlarında) yüzde 95 başarı oranı ile STP (Straight Through Processing-Uçtan Uca Otomasyon) ödülü almıştı. JP Morgan’dan aldıkları ödülü değerlendiren Bank Asya Dış İşlemler Müdürü Kemal Yasan, döviz transferi işlemlerinin hatasız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda çok iddialı olduklarını söyledi. Oluşturulan sistemsel altyapı ve konusunda uzmanlaşmış kambiyo personeli sayesinde ‘Çoklu İşlem’ diye nitelendirdikleri, ‘bir müşterinin aynı anda birden fazla transfer talebi’ni bile çok kısa sürede sonuçlandırdıklarını belirten Yasan, şöyle konuştu: “Döviz transferlerini süreç mantığı ile işleyen sistemsel bir altyapı üzerinden tamamen kâğıtsız bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Bu altyapı, hem bize hatasız işlem yapma hem de personel performansının doğru bir şekilde ölçülebilmesi imkânını sağlıyor. IBAN kontrolleri, hatta alıcı bankanın hesap muhabirinin tespiti bile sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor, hatalı işlemler ise süreç içerisinde çok çabuk tespit edilip daha muhabir bankaya göndermeden bünyede çözümleniyor. ‘Çoklu işlem’ imkânımız sayesinde de örneğin aynı anda 500 adet işlem mevcut personelin standart çalışma temposu ile 1 saat içerisinde sonuçlandırılabiliyor.” dedi.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz da hafta başında Wall Street Journal Türkiye’ye konuşarak bankanın ekonomik gücüne dikkat çekmişti. Bank Asya’nın 185 ortaklı ve yüzde 54’ü halka açık bir yapı olduğunu söyleyen Beyaz, Bank Asya’nın 9 aydır sistematik şekilde bir saldırı altında kaldığını, buna karşın bankanın yükümlülüklerini yerine getirebildiğini, bankanın 17 olan sermaye yeterlilik rasyosunun sektör ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun son yayımladığı raporuna göre bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 20’nin üzerindeyken bu oran 2014’ün ikinci çeyreğinde yüzde 16,31 olarak gerçekleşti.

İSTANBUL | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]