Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Litvanya’ya 73-61 yenilen Türkiye dünya kupasına veda etti

FIBA Dünya Kupası’nda Avustralya’yı eleyerek çeyrek finale yükselen Türkiye, Barcelona’da oynanan maçta Litvanya’ya 73-61 yenilerek dünya kupasına veda etti.

Türkiye maça Ender Arslan-Sinan Güler-Emir Preldzic-Kerem Gönlüm-Ömer Aşık ilk beşiyle başladı.

12 Dev Adam’ın ilk sayıları Ömer Aşık’ın pasında Kerem Gönlüm’ün smacıyla geldi. Ömer Aşık’ın Avustralya maçından sonra daha aktif bir şekilde başlaması, Türkiye’ye pota altında hareketlilik getirdi. Bunun avantajı ve savunmadaki hareketlilik ile ilk beş dakika dolarken Türkiye hızlı hücumda Sinan Güler’le 14-6 öne geçti.

Farkın sekiz sayıya çıkmasının ardından Litvanya adına sahneye Darüşşafaka Doğuş’un yeni transferi Seibutis çıktı. Bu dakikalarda Seibutis’in arka arkaya bulduğu sayılar Litvanya’yı maça dahil etse de, Türkiye skor üstünlüğünü korumayı başardı. İki takımın son hücumlarından sayı bulamamasıyla Türkiye ilk çeyreği 18-13 önde kapattı.

İkinci çeyrekte perdeyi açan Lavrinovic’in üzerinden basketi bulan Oğuz Savaş oldu. Karşılıklı iki basketten sonra iki takım da savunmada vidaları sıktı ve kolay sayı şansı vermedi. Bu dakikalarda tempoyu daha iyi kullanan ve Lavrinovic’i üçlüklerle devreye sokan Litvanya, 05:30 dakika kala öne geçti: 24-23

Bu noktada Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm’ün yeniden oyuna girmesi Türkiye’nin savunmasını toparladı. Hücumda sayıya ulaşmakta zorlanan Türkiye, turnuva boyunca olduğu gibi savunmasıyla oyunun içinde kaldı. İlk yarının son üç dakikasına 24-24 eşitlikle girildi. Pocius ve Valanciunas’ın üst üste bulduğu 5 sayı son bir dakikaya girerken Litvanya’yı 31-26 öne taşıdı. Son bir dakika içinde gelen karşılıklı basketler sonucunda Türkiye ilk yarıyı 33-28 geride kapattı.

Üçüncü çeyrekte ilk sayıyı bulan takım Litvanya olsa da Türkiye arka arkaya bulduğu basketlerde rüzgârın yönünü değiştirdi. Türkiye, çeyreğin başında sekize çıkan farkı, ilk beş dakika sona ererken 12-0’lık serisiyle bitirdi ve öne geçti: 36-40

Bu dakikalarda Ender Arslan’ın devreye girmesiyle Türkiye’nin tüm parçaları hücumda verim vermeye başladı. Savunma disiplinini kaybetmeyen 12 Dev Adam, hücumda yakaladığı hareketlilik ile Litvanya’nın yavaş ayaklarını köşeye sıkıştırdı. Litvanya’yı bu dakikalarda nefes aldıran bir kez daha Lavrinovic’in üçlüğü oldu ve Litvanya 3 dakika kala bir kez daha öne geçti: 42-41

Son üç dakika içerisinde bir kez daha savunmalar devreye girdi. İki takım da savunmada geri adım atmadı ve skor üretimi azaldı. Üçüncü çeyrek sona ererken skoru Jankunas’ın tartışmalı basketi belirledi. Hücum ribaundunda topu bitiş düdüğünden sonra potaya gönderen Jankunas’ın basketi sayılınca Litvanya çeyreği 3 sayı önce bitirdi: 47-44.

Son periyotta ise Türkiye, hem savunmada pota altında hem de hücumda etkili olamadı, Litvanya’nın isabetli üçlükleri ve turnikeleriyle mücadeleyi 73-61 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Türkiye ise bu sonuçla dünya kupasına çeyrek finalde veda etti.

BARCELONA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]