Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Minsk’te Ashton ile görüştü

Belarus’un başkenti Minsk’te resmi temaslarına başlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ilk olarak Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüştü.

Petro Poroşenko, AB Komiseri Catherine Ashton ile yaptığı görüşmede, Eylül ayında Ukrayna ile AB arasında Ortaklık Anlaşması’nı onaylayacağını, Brüksel’e gerekli belgelerin ivedilikle gönderileceğini belirtti.

Minsk’e gitmeden önce Ukrayna Parlamentosu’nu fesheden ve 26 Ekim’i erken seçim tarihi olarak belirleyen Poroşenko, ülkedeki erken seçim sürecine mutabakata varılan anlaşma metninin hiçbir değişikliğe uğramadan parlamentodan geçeceğini söyledi.

AB’nin ülkesinden talep ettiği reformlarında hayata geçirileceğini belirten Poroşenko; “Bizim AB ile entegrasyon kararımız medeni tercihimiz. Kimseye karşı alınmış bir karar değil. Tam tersine bu anlaşmanın bütün komşularımızla ilişkilerimizi özellikle iktisadi alanda olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bu kararımızın uluslararası ortaklarımız tarafından da kabul görmesi ülkemizin menfaatine.” dedi.

ANA GÜNDEM UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDAKİ GELİŞMELER

Ashton’a ülkenin doğusundaki gelişmeler hakkında geniş bilgi veren Poroşenko, bölgede şiddetin ve çatışmaların giderek tırmandığını; ayrılıkçıların Ukrayna ordusuna ve sivillere karşı aralıksız saldırdığını bildirdi.

En son olarak sınır ihlali yapan, 10 Rus askerinin esir alındığını ifade eden Poroşenko, Rusya’nın elindeki tutsak Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko ve diğer askerlerin serbest bırakılmasını istedi.

Ukrayna’nın kendi bağımsızlığı ve medeni tercihleri için ağır bedeller ödediğini dile getiren Poroşenko, dünya kamuoyundan Ukrayna’da sınır güvenliği ve istikrarın sağlanması hususunda destek ve yardım talebinde bulundu.

Poroşenko, 26 Ekim’de yapılacak erken seçimlerin, anayasaya uygun, demokratik ve şeffaf bir şekilde gerçekleştireceklerine dair teminat verdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]