Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın doğusundaki Türk üniversite öğrencilerine yatay geçiş imkânı

Ukrayna, ülkenin doğusunda nisan ayında başlayan, Rus ayrılıkçılar ile kolluk kuvvetleri arasındaki çatışmalar nedeniyle üniversite öğrencilerine batıdaki üniversitelere yatay geçiş hakkı veriliyor.

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki üniversitelerde kayıtlı yabancı öğrencilerin, eğitimlerini güvenli bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için Ukrayna’nın diğer bölgelerindeki eğitim kurumlarına naklinde gerekli kolaylığın sağlanacağı bildirildi.

Bakanlığın internet sitesinde de gerekli duyuruları yapan Ukrayna Eğitim Bakanlığı, yatay geçişlerde kolaylık sağlanması hususunda ilgili üniversiteler ile birlikte Devlet Uluslararası Eğitim Merkezi’ne de gerekli malumat ve talimatları verdi.

Naklini talep eden Türk öğrencilerin Devlet Uluslararası Eğitim Merkezi ya da Eğitim ve Bilim Bakanlığı’na başvurmaları gerekiyor.

Kiev Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada; “Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından, ikamet izinleri Ağustos-Eylül döneminde bitecek durumda olan öğrencilerin en kısa sürede nakledilmek istedikleri eğitim kurumunu belirlemeleri ve ikamet izinlerinin bitiminden mümkünse en az 10 gün önce Ukrayna’ya gelmeleri gerektiği, bunun mümkün olmaması halinde kayıt olunacak üniversite tarafından gönderilecek davet yazısıyla gerekli vize alındıktan sonra gelinebileceği belirtilmektedir.” denildi.

HİÇ BİR SURETLE BÖLGEYE GİTMEYİN

Öte yandan Ukrayna Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde öğrencilerin nakil için gerekebilecek belgeleri ve kişisel eşyalarını almak ya da Ukrayna’daki ikamet izinlerini yenilemek için bile olsa, Donetsk ve Lugansk bölgelerine seyahat etmemeleri tavsiye edildi. Eğitim Bakanlığı gerekli belgeler ile kişisel eşyaların ilgili üniversiteler tarafından öğrencilere gönderileceği belirtti.

Bununla birlikte 2013-2014 akademik yılında mezun olabilecek durumda olup da akademik yılın erken bitirilmesi nedeniyle diplomalarını alamamış, Türk öğrenciler de, kimlik ve pasaport bilgileriyle, okudukları üniversite ve bölüm bilgilerini Türk Büyükelçiliği’ne iletmesi halinde gerekli işlemler, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından tamamlanacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]