Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının enkazı yağmalanıyor

Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağı sonrasında ölen yolcuların yüzüklerini alan bir Rus milisten sonra ayrılıkçı bir kadının da düşürülen, Boeing 777 enkazından çalınan maskarayı kullanması ülke gündemine oturdu.

Donetsk bölgesindeki Torez şehri sakinlerinden, Katerina Parhomenko düşen uçakta ölen yolculara ait bir kozmetik ürününü kullandı ve fotoğrafını Instagram’da paylaştı.

Zolotosya adlı hesabı kullanan kadın kendisinin ayrılıkçı olduğunu belirterek kullandığı maskara resimlerinin altında şu mesajı yazdı: “Amsterdam’dan maskara. Tarladan desem daha doğru olur. Anlarsınız ya…”

Ukrayna’ya ait her şeyden bunaldığını ifade eden Katerina Parhomenko ve maskarayı kendisine tanıdık bir yağmacının verdiğini ifade etti.

Öte yandan düşürülen uçağın 298 ölen yolcularına ait eşyaların ve uçak enkazının yağmalanmasına ilişkin çok sayıda haber basında yer aldı.

Düşürülen uçaktaki yakınlarını arayan Hollandalılar ise cep telefonlarını farklı kişilerce açıldığını ifade etti.

Bununla birlikte düşürülen Malezya uçağında hayatını kaybeden yolcuların eşyalarının Torez ve Snejnıy şehirlerinde pazarlarda satıldığı hatta kredi kartlarından para çekme girişimlerinde bulunulduğu bildirildi.

Uçağın düşme sebeplerini araştıracak komisyon için büyük öneme sahip uçak enkazının parçalarının da yerel halk tarafından toplanarak hurdacılara satıldığı iddia edildi.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşenko, terör eylemi kurbanlarının yakınlarına seslenerek ölen kişilerin banka hesaplardan para çalınmasını önlemek amaçlı banka kartlarını bloke edilmesi tavsiyede bulundu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]