Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF: Ukrayna’daki kriz küresel ekonomiye hasar verdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) 2014 yılı iktisadi tahminlerinde, Ukrayna’daki krizin küresel ekonomiye büyük hasar verdiği bildirildi.

IMF’nin bugün açıklayacağı, 2014 yılı ekonomik tahmin raporunun içeriği, Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından yayınladı.

Basına sızan raporda, Ukrayna’daki ihtilaf nedeniyle jeopolitik risklerle birlikte enerji fiyatlarının ciddi oranlarda artabileceğine dikkat çekildi.

IMF’ye göre Ukrayna’da atarak devam kriz neticesinde farklı ülkelerdeki ekonomik büyüme yavaşlayacak.

Özellikle ABD’nin 2014 yılı GSYİH büyümesi daha önceki tahminlerden yüzde 1,7 oranında daha düşük olması bekleniyor.

Avrupa Birliği bölgesinde ise iktisadi büyüme 1,1 şeklinde olacak. Avrupa’daki ekonomik düşüş ise 0,1 oranında olacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte olaylardan, Almanya ekonomisinin etkilenmeyeceği ve büyümenin daha önce tahmin edilen yüzde 1,7 oranından 1,9’a çıkacağı belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]