Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin ve Merkel: Ukrayna’nın durumu kötüye doğru ilerliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna’nın durumunun kötüye gittiğine dair hemfikir kaldı.

Latin Amerika gezisinin üçüncü günü Putin, Brezilya’nın başkenti Rio De Janerio’ya geldi. Dünya Kupası final maçı öncesi ikili temaslara başlayan Rus lider, Angela Merkel ile 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası basına açıklama yapan Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov, toplantının tamamının detaylı bir şekilde Ukrayna sorunun çözülmesi ile ilgili geçtiğini açıkladı. Peskov, “Her iki liderde, maalesef Ukrayna krizinin kötüye doğru ilerlediğinde hem fikir kaldı.” dedi.

Putin, Merkel’e Ukrayna’nın yürüttüğü operasyondan dolayı endişe duyduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtirken her iki liderin yeniden müzakerelerin başlaması için ateşkes ilan edilmesi yönünde mutabık kaldığı ifade edildi.

Ayrıca görüşmede Ukrayna’da çatışan tarafların müzakereye başlaması ve telekonferans yöntemi yapılması gündeme geldi.

ABDURRAHMAN KAMBUROĞLU | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]