Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko: Mücadeleden vazgeçmeyeceğim

Kiev Temyiz Mahkemesi’nin hakkında verilen 7 yıl hapis cezasını onaylamasına tepki gösteren Ukrayna’nın eski Başbakanı Yuliya Timoşenko, mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Partisi Anavatan aracılığıyla kendisine destek olanlara teşekkür eden Yuliya Timoşenko, “Bugün, temyiz mahkemesinin rezil bir karar aldığı gündür. Bu rezil kararın alındığı günde bana dua eden ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Benim özgürlüğüm ve hayatım için uzun süredir mücadele eden ve etmeye devam eden; dünya liderleri, parlamentolar, siyasi ve demokratik ülkelerin halklarına da minnettarım.” dedi.

Timoşenko açıklamasında, “Biliyorum ki, halkın özgürlüğü, hak ve hukukları kısıtlanıyor. Ukrayna ise bağımsızlığını kaybetme tehdidi altında. Ben nerede olursa olayım. Demir parmaklıklar arakasında ya da hür fark etmez. Ben bütün hayatımı bu tarihin kötü gidişatını değiştirmek, her Ukraynalıya kendine ve devletine olan güvenini yeniden kazanmasına adadım. Bir an bile mücadele etmeyi bırakmıyorum. Biz sizinle kazananların arasında olacağız.” mesajını verdi.

Kiev Temyiz Mahkemesi, 2009 yılında Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle Timoşenko’ya Ekim ayında verilen 7 yıl hapis cezasını onayladı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]