Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna: Silahlı ayrılıkçılar ateşkese uymuyor

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ülkenin doğusundaki çatışmalarda 5 Ukrayna askerinin öldürüldüğü, 18’inin ise yarandığı bildilrildi.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Bilgi Merkezi Temsilcisi Andrey Lısenko, ayrılıkçılara karşı yürütülen terörle mücadele operasyonlarında toplam 145 Ukraynalı askerin öldüğü ve 312’nin ise yaralandığını belirtti.

Andery Lısenko: “Yapılan ateşkes anlaşmasına uymayan silahlı ayrıkçılar, Slavyansk şehrinin yakınında bulunan Ukraynalı askerlere ağır silahlardan saldırdı. Bunun sonucunda 3 asker öldü ve 4 asker de yaralandı. Ayrıca Donetsk Bölgesi’nin, Kramatorsk Şehrin havaalanı yakınında, Ukrayna silahlı güçleriyle ve Lugansk Bölgesinin sınır muhafızlarının kalesine silahlı saldırı yapıldı. Tüm saldırılara silahla karşılık verilmesi sonucunda ayrılıkçılar geri çekildi.” dedi.

KİMYASAL FABRİKADA BOMBA ÜRETİLECEK İDDİASI

Bununla beraber dün silahlı ayrılıkçılar, Donetsk’te bir kimyasal ürün fabrikasını ele geçirdi. Ayrıkçıların bu kimyasal ürün fabrikasında parça tesirli el bombası üreteceği iddia edildi.

Silahlı ayrılıkçıları 28 Haziran’da ülkenin doğusundaki bölgelerde idari binaları bastı. Ayrılıkçılar Donetsk şehrinde İçişleri Bakanlığı’na ait 2 bina ve Lugansk’ta mobil teknik servis operatör ofisini işgal etti. Ayrıkçılar Donetsk’te bir bankaya ait 3 zırhlı minibüs ile Donetsk Bölgesi, Veseloye Köyü’nde 2 biçerdöveri kaçırdı.

Doğu bölgelerinde demiryollarının bombalarla tahrip edilmeye de devam ediyor. Dün Harkiv Bölgesi’nde bir bölgede demir yolunun patlatılması nedeniyle demiryolu ulaşımı durdu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]