Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Ateşkes sağlanmak zorunda

Ukrayna’da önceki gün yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Petro Poroşenko, Rusya yanlısı milislerin birçok şehri ele geçirdiği ülkenin doğu bölgesinde hafta sonuna kadar çatışmaların durmasını ve ateşkesin sağlanmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Ukrayna’daki krize siyasi çözüm bulmak için oluşturulan üçlü temas grubu üyeleriyle dün görüşen Poroşenko, “Bölgede her gün insanlar ölüyor. Bu kabul edilemez. Öncelikle Ukrayna devletinin sınırlarında güvenlik sağlanmalı. Donbas’ta siyasi referansına bakılmaksızın tüm Ukrayna halkının güvenliği garanti altına alınmalı.” dedi. Üçlü temas grubu toplantısına Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Pavlo Klimkin, AGİT özel temsilcisi Heidi Tagliavini ve Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov katıldı. Ukrayna lideri, grubun, geçen hafta Normandiya’da Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e aktardığı barış planının uygulanmasına yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Poroşenko’nun liderlere sunduğu plan, eline kan bulaşmamış kişilerin cezadan muaf olmasını, Ukrayna’nın doğusuna Rusya’dan gelen milislerin silahlarını bırakmaları halinde güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin sağlanmasını ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesini öngörüyor. Bölgede tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Moskova yanlısı milisler ise cumhurbaşkanının sözlerine güvenmediklerini açıkladı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]