Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da oyların tamamı sayıldı: Poroşenko yüzde 54,7 oy aldı

Ukrayna’da 25 Mayıs’ta yapılan erken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların sayım işlemi tamamlandı. Merkez Seçim Komisyonu’ndan (MSK) yapılan açıklamada bütün seçim bölgelerindeki oyların yüzde 100’ünün sayıldığı veri tabanına işlendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi oyların yüzde 54,7’isini alarak seçimleri ilk turda kazanan ‘çikolata kralı’ lakaplı Petro Poroşenko oldu. Poroşenko, seçimlerde oy kullanan 18 milyon 19 bin 456 seçmenden , 9 milyon 856 bin 975’inin (yüzde 54,7) oyunu aldı. Poroşenko’nun en yakın rakibi ise yüzde 12,81 oy oranıyla eski Başbakan Yuliya Timoşenko oldu. MSK tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre diğer adaylardan; Oleg Lyaşko yüzde 8,32, Anatoliy Gritsenko yüzde 5,48, Sergey Tigipko yüzde 5.23, Mihail Dobkin yüzde 3,03 ve Vadim Rabinoviç 2,25 oranında oy aldı. Kalan adayların aldığı oyların oranıysa yüzde 2 oranını aşmadı.

Sandık görevlilerinden Olena Kahanets, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada; “Ukrayna artık elektronik oylama sistemine geçmeli. Biz internet bankacılığını kullanabiliyorsak paramızı kontrol edebiliyorsak aynı ortamda oy da kullanabiliriz. Bu seçimlerde çarşaf gibi 4 ayrı pusulada oy kullanıldı. Bunca kâğıdı kontrol etmek ve saymak çok zor.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]