Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırım Tatarları, şahadet ve tekbir getirerek yürüdü

Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümü münasebetiyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan anma mitingi, yürüyüşle başladı.

Kiev’deki Ayasofya (Sofiyskiy) Meydanı’nda toplanan yaklaşık bin kadar Kırım Tatarı ve Ukraynalılardan oluşan grup, Şevçenko Parkı’na kadar yürüdü.

Kırım Tatarları, Kiev sokaklarında yürüyüş süresince şahadet ve tekbir getirdi. ‘Millet’, ‘Vatan’, ‘Kırım’ ve ‘La ilahe illallah’ sözleri ile miting alanına gelen Kırım Tatarları, yağmur altında sürgünde hayatını kaybedenleri andı.

Şevçenko parkındaki mitinge Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu), siyasi parti liderleri ve çeşitli ülkelere sürülen Kırım Tatarlarının temsilcileri katıldı.

Kırım ve Ukrayna milli marşlarının okunmasıyla başlayan mitingde sürgünde hayatını kaybedenler için ve bütün Müslümanlar için dua edildi. Daha sonra hep bir ağızdan Fatiha okundu.

Ukrayna’daki en büyük Kırım Bayrağı’nın açıldığı mitingde konuşan Mustafa Kırımoğlu, “İlk defa memleketimdeki anma etkinliklerine katılamıyorum. Şu anda da Bahçesaray’da anma merasimlerine katılan insanların üzerinde askeri helikopterler uçuyor. Ama insanları korkutamazlar ülkemizin kaderi bize bağlı. Er ya da geç Ukrayna’nın tekrardan toprak bütünlüğü sağlanacak.” dedi.

Mitingde çeşitli ülkelere sürgün edilen Kırım Tatarları da söz aldı. Yağmur altında devam eden anma merasimi, toplu dualar akabinde olaysız bir şekilde son buldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]