Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yeni bir dolandırıcılık çeşidi: sahte fatura

İnsanlar hakkı ile kazanç elde etmek için çaba sarf ederken dolandırıcılar da boş durmuyor. Avrupa’da yaygın olan dolandırıcılık ise posta kutusuna bir fatura geliyor ve bize bir şey sipariş verdiniz fakat ödemediniz 92.59 € ücreti aşağıdaki hesaba yatırınız eğer şu tarihe kadar yatırmazsanız mahkemeye başvuracağız ve bu rakamı faizi ile tahsil edeceğiz deniliyor.

Korkan ya da kimse ile uğraşmak istemeyenler yaşlık kimseler yaklaşık 93 € ücreti ödeyip sahtekârları teşvik ederken hesabını bilen kişiler ise mahkemeye başvuruyor. Alman mahkemelerinin verdiği kararlar ve duyurular var bu yöndeki karşılıksız faturaların ödenmemesi gerektiği yönde.

ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR?

Hacker çete ilk önce internette çeşitli sitelere üyelik için verilen adres ve kişisel bilgileri elle geçiriyor. Adres isim gibi bilgilerini ele geçiren çete gerçek kişilere ise sahte fatura düzenleyip ödeme tarihi geçtiği takdirde kurbanlarını mahkemeye vermekle tehdit ediyor.

Genelde yabancıları kendisine hedef seçen çete büyük oranda başarılı oluyor.

Bizden söylemesi almadığınız hizmet ve ürünün faturalarını çöpe atın.

Taner Çetinkaya – Ukrayna Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]