Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO 3 DK. İZLE] Maden işçileri neden öldü?

Muhalefetin, Soma’daki maden ocaklarında yaşanan olaylar konusunda, iktidarı peş peşe uyardığı ortaya çıktı.

MHP iki hafta önce, CHP ve BDP ise 20 gün önce Soma’daki maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarının sebeplerinin araştırılmasını istedi. Muhalefet partilerinin TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulması için verdiği önergeler de AKP tarafından reddedildi. Dün de CHP’nin işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin verdiği grup önerisinin görüşüldüğü sırada Soma’dan üzücü haber geldi. AKP, CHP’nin bu önerisini de reddetti. Kazanın ardından açıklamada bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, muhalefet olarak Soma’daki madenlerin incelenmesi için Meclis komisyonu kurulmasını önerdiklerini hatırlattı ve, “Önergemiz 20 gün önce reddedildi. Manisa milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmeye. Bu konuya TBMM, hatta Devlet Denetleme Kurulu el koysun.” dedi.

2013 YILINDA SOMA’DA 5 BİN KAZA YAŞANDI

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da iki hafta önce Meclis Genel Kurulu’na Soma’daki maden ocaklarında yaşanan iş kazalarının nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkında uyarılarda bulunmuştu. Soma’da çalışan nüfusun yaklaşık 15 bininin maden ocaklarında çalıştığını hatırlatan Akçay, 2013 yılında Soma’da 5 bin iş kazası yaşandığını vurgulayarak, Genel Kurul’da şu ifadeleri kullanmıştı: “Bu kazaların yüzde 90’ı maden kazalarıdır. Soma’daki TKİ’ye bağlı Ege Linyit İşletmeleri’ndeki kazalarda çalışan 79 madenci ölmüştür. Soma’da son 10 yılda özel sektördeki kazalarda 20’den fazla maden işçisi hayatını kaybetmiştir.”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olayla ilgili açıklama yaptı. Soma’daki kömür işletmesinin müfettişler tarafından en son olarak 13-14 ve 17-18 Mart’ta iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığını ve mevzuata aykırı bir durum görülmediğini bildirildi.

SELİM KUVEL | CİHAN- ANKARA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]