Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, IMF’den 3,2 milyar dolarlık ilk yardımı aldı

Uluslararası Para Fonu (IMF) iç karışıklık nedeniyle, Ukrayna’da bozulan makroekonomik istikrar ve ekonomik büyümeye destek için 3,2 milyar dolarlık ilk yardım dilimini verdi.

Ukrayna Milli Bankası’ndan yapılan açıklamada; “İlk tranş planlandığı hacimde Salı günü (6 Mayıs) Ukrayna’ya geldi. Bu ise Ukrayna ile uluslararası finans kurumlarının işbirliği neticesinde gerçekleşti.” denildi.

Milli Banka daha önce yaptığı açıklamalarda ilk dilimin 2 milyar dolarının bütçe açığını kapatmak için kullanılacağını, kalan kısmın ise ulusal rezervlere transfer edileceğini belirtmişti.

Toplamda 17 milyar dolar tutarındaki kredinin ikinci, üçüncü dilimleri ve kalan kısmı, IMF programın iki ayda bir yapacağı performans değerlendirmelerinin sonuçlarına göre verilecek.

1 Mayıs’ta, IMF yönetim kurulu Ukrayna için iki yıllığına 17 milyar dolar tutarında krizle mücadele programını onaylamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]