Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lugansk Bölge valiliği ayrılıkçıların eline geçti

Ukrayna’nın doğusu ve güneydoğusunda federal yapı isteyen Rusya yanlısı ayrılıkçılar, idari binaları ele geçirmeye devam ediyor. Eylemciler, Lugansk Bölge Valiliği ve istihbarat binasını ele geçirdi.

Binanın girişinde toplanan ve sayıları yaklaşık 2 bini bulan grup; “Cunta bitti”, “Rusya” ve “Dışarı Çıkın!” sloganları attı. Eylemciler birinci kattaki tüm pencereleri ve giriş kapılarını kırdı.

Ellerinde Rusya bayraklarıyla binayı işgal eden eylemcilere karşı kolluk kuvvetleri göz yaşartıcı gaz kullandı. Havai fişeklerle emniyet mensuplarına saldıran grup binaya Rusya bayrağı ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti bayrağı çekti. Çıkan olaylarda en az bir kişinin ezilerek yaraladığı bildirildi.

Ayrıca Lugansk Bölgesi’nin Pervomaysk İlçesi’nin idari binaları da işgal edildi.

Eylemciler şehirdeki tüm kurumların Ukrayna bayraklarını indirdi.

Kırım ve Rus donanmasının bulunduğu Sivastopol şehirini kaybeden Ukrayna, doğusundaki; Harkiv, Lugansk ve Donetsk Bölge valilikleri ile ilçelerdeki idari binaları ayrılıkçı gruplara bırakmış durumda.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]