Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Beyaz Saray’dan Ukrayna yönetimine dolaylı destek

ABD, ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı kişilere yönelik operasyon başlatılma kararı alan Ukrayna hükümetine dolaylı destek verdi. Beyaz Saray yönetimi, hükümetin ülkede yasa ve düzeni sağlamak adına yaşananlara cevap vermesi durumunda olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde konuya ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu operasyon kararının tercih edilecek bir seçenek olamayacağını ifade eden Carney, hükümetin sorumluluklarını hatırlattı. Carney, “Ukrayna hükümetinin yasa ve düzeni sağlamak gibi bir sorumluluğu var. Ukrayna’nın doğusundaki bu provokasyonlar, hükümetin cevap vermesi gerektiren bir durum oluşturuyor.” dedi.

Carney, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar yapmayı ciddi şekilde gözden geçirdiklerini vurguladı. Ukrayna yönetimine karşı herhangi bir silah yardımı yapmayı ise düşünmediklerini dile getirdi.

Ukrayna’nın geçici Cumhurbaşkanı Oleksander Turçinov, Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların ülkenin doğusundaki bazı resmi binaları işgal etmesi üzerine operasyon kararı alındığını duyurmuştu.

İHSAN DENLİ | WASHINGTON – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]