Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lavrov: Ukrayna’da casusumuz yok, varsa gösterin!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da düzenlenen basın toplantısında Ukrayna’da herhangi bir Rus casusun bulunmadığını ve Ukrayna’nın içişlerine karışmadıklarını söyledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduklarını ve birleşik bir Ukrayna’dan yana olduklarını ifade eden Lavrov, güneydoğu bölgelerinde protesto eylemi yapanlara karşı askeri güç kullanılması ile ilgili Kiev yönetiminin aldığı kararı sert bir şekilde eleştirdi. Lavrov, “Kiev’de aldıkları kararla bu tür eylemleri teşvik edenler, bu eylemlerin olası sonuçlarını ve doğacak tüm sorumlulukları da üzerine almak zorunda…” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’nın içişlerine karışmasının ülke çıkarına olmadığına değinen Lavrov, “Bizim orada casuslarımız yok. Rusya askeri istihbarat teşkilatı GRU ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanları orada yok.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Rus istihbarat elemanlarının yakalandığı ile ilgili iddialara cevap veren Lavrov, “Ben Ukrayna geçici Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa’ya Cumartesi günü söyledim. Eğer birilerini yakaladıysanız bize gösterin. Bazı nedenlerle şimdiye kadar bunu yapmadılar… Eğer onlar bazı gerçeklere sahipse utangaç davranmayıp göstermeli. Onları göstermede utangaç davranıyorsanız, o zaman o gerçeklere sahip olmadığınız anlamına geliyor…” eleştirisi getirdi.

Rus Bakan CIA Direktörü John Brennan’ın acil Kiev ziyareti konusunu anlamak istediklerini, ancak kendilerine bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Rus basınında yer alan iddialara göre CIA Direktörünün Kiev ziyaretinin ardından güneydoğu bölgelerindeki gösterileri bastırmak için güç kullanılmasına karar verildi. İki gündür devam eden olaylarda en az 3 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]