Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTeknoloji

Türkiye seçim sonuçlarını yine Cihan’dan takip edecek

Türkiye ve dünya, bugün yapılacak mahalli idareler seçimlerini Cihan Haber Ajansı’ndan izleyecek.

Seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde kamuoyuna duyurmak için üç aydır hummalı bir çalışma yürüten ajans, çalışmalarını tamamladı.

Birçok medya kuruluşu, geride bıraktığı 6 seçimden başarıyla çıkan Cihan’dan aldığı verileri ekranlarına yansıtacak.

Ulusal ve yerel TV’ler, gazeteler, siyasi partiler, radyolar ve internet siteleri de Cihan’ın verilerinden yararlanacak.

Ülke genelinde sandık başında yapılan çalışma sayesinde, seçim sonuçları Türkiye geneli, il geneli ve ilçe bazında anlık olarak izleyicilerine ulaştırılacak.

Ulusal kanalların yanı sıra 150’ye yakın yerel ve bölgesel televizyon da Cihan’ın geliştirdiği grafikler ve ekran yüzüyle seçim sonuçlarını izleyiciye aktaracak.

Sonuçlar iPad ve iPhone gibi platformlardan da grafik destekli takip edilebilecek.

Yıllardır seçimlerin nabzını tutan, Cihan Haber Ajansı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin sonuçlarını da en hızlı ve en doğru şekilde ulaştırmak için sahaya indi.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, yayın yasağı bittiğinde sonuçların önemli bir kısmını ilan etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde duyurma konusunda Cihan’ın bir marka haline geldiğini ifade eden Bilici, Cihan Haber Ajansı’nı töhmet altında bırakma gayretlerine karşılık da şu değerlendirmeleri yaptı: “Ajansımız, seçimlerin demokratik ve şaibesiz bir şekilde geçmesine katkı sağladı. Son haftalarda, Cihan’ın seçimleri maniple edeceğine dair mesnetsiz ve akla hayale gelmeyen tezviratları esefle karşılıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hiçbir seçim çalışmasına en ufak bir şaibe bulaşmadı. Türkiye’de yayın yapan ulusal ve yerel TV kanallarının tamamına yakını, seçimleri Cihan Haber Ajansı’ndan takip etti. Nitekim birçok meslektaşımız Cihan’ın önceki seçim çalışmalarından övgüyle söz etmişlerdi. Cihan Haber Ajansı, 30 Mart yerel seçimlerinde de eskiden olduğu gibi hiçbir partinin değil, demokrasinin, yani halk iradesinin en şeffaf şekilde tecelli etmesinin yanında olacaktır.”

‘Seçimlerin asıl galibi Cihan Haber Ajansı’

Cihan Haber Ajansı’nın açıkladığı tüm sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından teyit ediliyor. Ajans, 3 Kasım 2002’de yapılan milletvekili seçimlerinde, seçim yasağının kalktığı 19.30’da sonuçların yüzde 42’sini abonelerine ulaştırdı. Yine Cihan, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde saat 20.00 itibarıyla sonuçların yüzde 27’sini, gece 24.00’te ise Türkiye geneli sonuçların yüzde 95’ini duyurdu.

22 Temmuz 2007’de yapılan genel seçimlerde başarısını perçinleyen ajans, yayın yasağının kalktığı saat 19.00’da Türkiye genelinin üçte birine ait sonuçları abonelerine iletti.

29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde de üstün bir performans ortaya koyan ajans, saatler 23.00’ü gösterdiğinde il genel meclisi seçim sonuçlarının yüzde 56’sını, ilçe belediye başkanlığı sonuçlarının ise yüzde 66’sını ilan etti.

Ajans, 12 Eylül 2010’da yapılan referandum sonuçlarını da hızlı ve doğru bir şekilde kamuoyuna duyurarak yeni bir rekora imza attı. Saat 19.50 itibarıyla sonuçların yüzde 98’i Cihan tarafından abonelerine servis edildi.

Cihan, 2011 Genel Seçimleri’nde saat 19.00’da toplam oy miktarının yarısını açıkladı. Cihan’ın verileri Google aracılığıyla da bütün dünyaya ulaştı.

Duayen gazeteci merhum Mehmet Ali Birand da, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından “Seçimlerin asıl galibi, Cihan Haber Ajansı.” demişti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]