Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Obama: Ukrayna’nın arkasındayız

ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa ve Amerika’nın Ukrayna hükümeti ve halkına destek için birlik olduğunu söyledi.

Amsterdam’daki Rijksmuseum Müzesi’ni ziyaret eden Obama, burada Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kırım’ın Rusya topraklarına katılmasıyla ilgili konuşan Obama, Rusya’nın şu ana kadar yaptıklarının bedelini ödemesi için Avrupa’yla birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Obama, NATO müttefiklerinin, ABD’nin dünyadaki en yakın ortakları olduğunu ve Avrupa’nın da kendileri için dünya ile ilişkilerde köşetaşı olduğunu dile getirdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Ukrayna’da yaşanan olaylar ve Kırım konusunda Rusya’ya karşı yaptırım üzerine müttefikleri ABD ile bu konuda hemfikir olduklarını söyledi.

Obama ayrıca Nükleer Silahların Yasaklanması Örgütü’ne ev sahipliği yapan Hollanda’ya Suriye’de kimyasal silahların temizlenmesi konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]