Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avusturya’da tutuklanan Ukraynalı oligark Dimitriy Firtaş serbest kaldı

Geçtiğimiz hafta Avusturya’nın başkenti Viyana’da tutuklanan Ukraynalı oligark Dimitriy Firtaş, dün serbest bırakıldı.

Firtaş’ın, çarşamba günü 125 Milyon Euro kefalet ücretini ödemesine rağmen tutukluluğu iki gün daha devam etti. Gecikmeye sebep olarak ise kefalet ücreti olarak ödenen paranın kara para olup olmadığının araştırılıyor olması gösterildi.

Ukraynalı milyarderin özgür kalmak için ödediği miktar, Avusturya hukuk tarihinin en yüksek kefalet miktarı oldu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından uluslararası suç örgütü kurma ve yolsuzluk iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan işadamı Dimitriy Firtaş, Viyana’da özel polis birimlerinin operasyonu ile sokak ortasında tutuklanmıştı.

Avusturya Yargıtayı, Firtaş’ın Avusturya’yı terk etmemesi ve düzenli olarak polis merkezinde imza vermesi koşuluyla kefalet ödeyerek serbest bırakılmasına karar vermişti.

AHMET ARİF GÜZELDERE | VİYANA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]