Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrupa hava sahasını Kartal’a kapattı

Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Paolo Tagliavento, Massimiliano Grili, Gianluca Cariolato (İtlaya Futbol Federasyonu)
Beşiktaş: Cenk 4, Ekrem 4 (Dk. 46 Holosko 4), Sivok 5, Egemen 5, İsmail Köybaşı 4, Fernandes 6, İbrahim Toraman 4 (Dk. 61 Mehmet Aurelio 4), Veli 5, Simao 4, Edu 4 (Dk. 59 Mustafa Pektemek 4), Almeida 4
Atletico Madrid: Courtois 5, Juanfran 6, Godin 5, Miranda 6, Filipe Luis 5, Gabi 6 (Dk. 86 Alvaro Dominguez ?), Mario Suarez 5, Koke 5 (Dk. 73 Eduardo Salvio ?), Adrian Lopez 7, Arda Turan 7 (Dk. 68 Paulo Assunçao 4), Falcao 6
Goller: Dk. 26 Adrian Lopez, Dk. 84 Falcao, Dk. 90+3 Eduardo Salvio (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 13 Arda Turan, Dk. 34 Gabi, Dk. 67 Juanfran (Atletico Madrid), Dk. 29 Almeida, Dk. 43 Egemen, Dk. 45 Sivok, Dk. 89 Veli (Beşiktaş)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında kendi sahasında Atletico Madrid’e 3-0 mağlup oldu. İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden siyah – beyazlılar, bu sonuçlarla Avrupa’ya veda etmiş oldu.
56. dakikada Adrian Lopez’in ceza alanı dışından sert şutu az farkla üstten auta çıktı.
57. dakikada Gabi’nin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Arda Turan’ın yakın mesafeden vuruşu kaleci Cenk’in ellerinde kaldı.
65. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı köşe atışında savunmanın çıkardığı topu kapan Koke, hızla sağ kanattan ceza alanına girdikten sonra vurdu. Ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
79. dakikada Adrian Lopez’in sol çaprazdan sert şutunu kaleci Cenk, son anda kornere tokatladı.
84. dakikada konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sağ kanattan yapılan ortada Egemen’in uzaklaştırmak istediği top havalandı. Bu pozisyonda kaleci Cenk, büyük bir hata yaptı. Havalanan topu kontrol etmek isteyen Cenk’ten önce Falcao yükseldi ve kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2.
90+3. dakikada konuk ekip farkı üçe çıkardı. Bu dakikada Falcao’nun ara pasına hareketlenen Eduardo Salvio, kaleci Cenk’in yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0 – 3.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Atletico Madrid’in 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Beşiktaş’ta, İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında, son anda sakatlanan kaleci Rüştü Reçber kadrodan çıkarıldı.

Siyah-beyazlılarda, Atletico Madrid karşısında ilk 11’de forma giymesi beklenen, UEFA’nın maç öncesi internet sitesinde verdiği oyuncu listesinde de adı bulunan Rüştü Reçber, soyunma odasında bel ağrıları artınca son anda kadrodan çıkarılmak zorunda kaldı.

Beşiktaş’ta, Rüştü’nün yerine kaleyi Cenk Gönen korurken, genç kaleci Umut Kaya da 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

-Almeida ve Sivok döndü-

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları geçen Hugo Almeida ve Tomas Sivok, Atletico Madrid karşısında takımdaki yerlerini aldı. Atletico Madrid ile deplasmanda yapılan ilk maç ve Orduspor karşısında forma giyemeyen siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Almeida, 2 maç sonra formasına kavuştu. Sakatlığı nedeniyle Orduspor maçında oynayamayan Tomas Sivok da Atletico Madrid karşısında takımdaki yerini aldı.

-Edu ilk 11’de-

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde sadece 2 maçta ilk 11’de sahaya çıkan Edu, Ricardo Quaresma’nın yokluğunda Atletico Madrid karşısında ilk 11’de yer aldı. Brezilyalı futbolcu sağ kanatta görev yaparken, Simao Sabrosa solda, Almeida ise forvette görevlendirildi.

-Ekrem sağda, İbrahim ön liberoda-

Madrid’deki karşılaşmada yedek soyunan Ekrem Dağ, savunmanın sağında görev alırken, teknik direktör Carlos Carvalhal, son zamanlarda bu bölgede oynattığı İbrahim Toraman’a ise ön liberoda şans tanıdı.

Savunmayı, Ekrem, Sivok, Egemen ve İsmail Köybaşı’ndan oluşturan Portekizli teknik adam, Fernandes ve Veli’ye de ön liberoda görev verdi.

Siyah-beyazlılarda Ricardo Quaresma, kart cezalısı Fabian Ernst ile sakatlıkları bulunan Roberto Hilbert ve Tanju Kayhan kadroda yer almadı.

Yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Aurelio, Filip Holosko, Julio Alves, Sidnei ve Atınç Nukan oturdu.

-Arda Turan, ilk 11’de-

Sezon başında Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan milli futbolcu Arda Turan, Beşiktaş karşısında sahaya ilk 11’de çıktı.

Madrid’deki ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Arda, İstanbul’da takımdaki yerini alırken, ilk kez yabancı takım formasıyla bir Türk ekibine karşı oynadı.

İspanyol ekibinde ilk maçta Beşiktaş’a 2 gol atan Salvio yedek soyunurken, bu oyuncunun yerine Arda forma giydi. Yine Madrid’deki maçta ilk 11’de sahaya çıkan Perea’nın yerine de Felipe Luis görev aldı.

-Tribünler doldu-

Beşiktaşlı taraftar, Atletico Madrid maçına büyük ilgi gösterirken, Fiyapı İnönü Stadı’nın tribünleri tamamen doldu.

Taraftar, aldığı karar gereği maç öncesi tezahürat yapmayıp, sessiz bir şekilde maçın başlamasını bekledi. Kapalı tribünde ”Saat 10’a kadar sus” yazılı pankart açılırken, stat hoparlörlerinden de maç başlayana dek tezahürat yapılmaması istendi.

-Bayrak şov-

Siyah-beyazlı taraftarlar, suskunluklarını maçın başlamasına 5 dakika kala bozdu.

Tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları bayrak ve atkı şovlarıyla tribünleri adeta karnaval yerine çevirdi.

Taraftarlar, teknik direktör Carvalhal’e de çiçek verdi.

Bu arada 50 kadar İspanyol taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımına destek verdi.

-Beşiktaş 100. maçına çıktı-

Beşiktaş, Atletico Madrid karşılaşmasıyla son 2 sezondaki 100. maçına çıktı.

Siyah-beyazlılar, son 2 sezonda 63 Spor Toto Süper Lig, 11 Türkiye Kupası, 25 de Avrupa kupası maçı oynadı.

Atletico Madrid maçıyla 26. Avrupa maçına çıkan siyah-beyazlıların son 2 sezondaki toplam resmi maç sayısı da 100 oldu.

-32 İspanyol gazeteci-

Karşılaşmaya İspanyol gazeteciler de büyük ilgi gösterdi.

Maçı 32 İspanyol gazeteci takip ederken, 200 kadar da Türk basın mensubu karşılaşmada görev yaptı.

AHMET TEKİN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]