Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Rus borsasını vurdu, düşüş sürüyor

Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından sabah saatlerinde işlemlere başlayan Rusya borsasında aşağı doğru hareket başladı. 16 Mart’ta yapılacak referandum sonrası yaşanması muhtemel çatışma nedeni ile yatırımcı endişeli.

Ruble bazlı MICEX endeksi yüzde 1,9 kayıpla 1283 puana düşerken, dolar bazlı RTS endeksi yüzde 2,12 düşüşle 1107 puana kadar geriledi.

Rusya’nın dev enerji şirket Gazprom yüzde 1,8, ikinci büyük bankası VTB yüzde 2,1, en büyük bankası Sberbank yüzde 1,8, en büyük petrol şirketi Rosneft yüzde 1,4 değer kaybetti.

Dolar ve Euro ise değer kazanmaya devam ediyor. Dolar serbest piyasada 36,4 rubleden işlem görürken, Euro 50,52 rubleye kadar yükseldi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]