Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

FOTO GALERİ Ukrayna’nın milli şairi Şevçenko’nun 200. doğum günü kutlanıyor

Ukrayna’nın milli şairi ve yazarı Taras Şevçenko’nun 200. doğum günü, yurt içinde ve dışında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Başkent Kiev’de şair Taras Şevçenko’nun 200. doğum günü etkinlikleri şehir merkezindeki heykeli çevresinde gerçekleşti.

Anma etkinliğine; Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili ve Parlamento Başkanı Oleksandr Turçinov, Başbakan Arseniy Yatsenük, üst düzey devlet erkânı, dış misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dini liderler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıl dönümünü için düzenlenen mitingde halka hitap eden Turçinov: “Şevçenko’nun eserleri, Ukrayna’yı geliştirmeye, sürtüşmeyi durdurmaya ve harap ekonomiyi yenilemeye yardımcı oluyor.” dedi.

“MÜCADELE EDİN, ÜSTESİNDEN GELİRSİNİZ”

Turçinov: “Ukrayna’nın başkahramanı, Taras Şevçenko’yu anmak, saygımızı göstermek için bir araya geldik. Şevçenko 200 yıldır halkını esaretinden özgürlüğe doğru, tüm Ukraynalıların gurur duyacakları gerçek güçlü bir ülkeye doğru yönlendiriyor. Şevçenko her zaman halkın yanında. Bugün saldırganlar bizim toprağımızı tehdit ettiği zamanda dahi, Şevçenko yanımızda saf tutuyor. Şevçenko’nun ünlü sloganı ‘Mücadele edin, üstesinden gelirsiniz’ bizim de sloganımız ve silahımız oldu. Biz kazanırız çünkü Tanrı bizimle, Ukrayna bizimle ve ulu Taras Şevçenko bizimledir.” diye konuştu.

Ukrayna’da olduğu gibi yurt dışında da kutlamalar gerçekleşiyor. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da ve Çin’in başkenti Pekin’de, Şevçenko’nun doğumun 200. yıl dönümüne yönelik kutlamalar yapıldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]