Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, seferberlik çağrısında sosyal medyayı da kullanacak

Ukrayna’nın, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde (KÖC) Rusya ile olası bir sıcak çatışmaya hazırlık amacıyla ilan edilen seferberlik çağrısı gereken ilgiyi görmedi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (SNBO) tarafından ilan edilen kısmi seferberlik çağrısında normal şartlarda yükümlülere mektup ile haber veren silahlı kuvvetler bu sefer telefonla da aradı. Telefonla da aranmasına rağmen askerlikle yükümlü kişilerden çağrıya olumlu cevap verenlerin sayısı yüzde 1,5 oranında gerçekleşti.

Basında yer alan bilgilere göre, SNBO şimdi sosyal medya üzerinden çağrı yapmayı planlıyor.

Kısmı seferberlikteki hedef kitle askerlik çağındakiler ve yedek askerlerden dönüş düşük iken ihtiyarlar ve eli silah tutan kişilerden seferberliğe olumlu cevap verenlerin oranı ise yüzde 10 civarında oldu.

Öte yandan yorumcular, SNBO tarafından ilan edilen kısmı seferberliğin yasal olmadığını, kanunlara göre seferberliğin sadece cumhurbaşkanı tarafından ilan edilebileceği yazıldı.

SNBO’nun seferberlik kararını imzalayan, Ukrayna Parlamentosu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Oleksandr Turçinov, silahlı kuvvetlerin alarmda olduğunu söyledi.

Ukrayna’da yeni göreve gelen Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Denis Berezovskiy, bundan böyle Rus yanlısı KÖC yönetimi saflarında yer alacağını duyurmuştu.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Ukrayna’ya asker gönderme yetkisi vermişti. Rus lider, gerektiğinde KÖC başta olmak üzere Rus etnik toplulukların bulunduğu istikrarsız bölgelere asker gönderebilecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]