Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Merkez Bankası Dolara soğuk su serpti

Ukrayna Merkez Bankası NBU, 4 aydan bu yana ilk kez ABD dolarına müdahale etti.

NBU 24 Mayıs günü, uzun bir aradan sonra ilk kez piyasaya dolar satmak durumunda kaldı. Merkez Bankası 1 ABD dolarını 8,02 Hrıvnya’dan satma kararı aldı. Bilindiği gibi son günlerdeki yabancı yatırımcıların ülkeden kaçması söylentileri fonunda Hrıvnya ABD doları karşısında hızla değer kaybetmiş, hatta son iki buçuk yılın en düşük seviyesine, 8,09-8,10 düzeyine inmişti.

Fakat uzmanlar yine de bu durumun geçici olduğu düşüncesindeler. Hrıvnya-Dolar kotasının Mayıs sonuna kadar 8,05 UAH-1 USD seviyesinde sabitleşeceğini tahmin ediyorlar.

Bilindiği gibi kurdaki bu durum Ekonomi Bakanı Petro Poroşenko’ya sorulmuştu. Bakan, endişeye gerek olmadığını, Ukrayna’da dalgalı kur politikasının var olduğunu, yani arz ve talebe göre değiştiğini, haddizatında dalgalanmanın %1 civarında olduğunu söylemişti.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]