Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Rusça resmiyetini yitirdi

Ukrayna Parlamentosu, daha evvel kabul edilen ve Rusça ile birlikte bütün yerel dillere resmiyet kazandıran dil yasasını iptal etti. Yürürlükteki yasa, 450 sandalyeli meclisteki 232 milletvekilinin desteğiyle iptal edildi. Ukrayna Meclisi’nde yasa geçirmek için yeter sayı 226.

Meclis’teki Anavatan grubu lideri Arseniy Yatsenük, anayasanın 10’uncu maddesindeki “tek devlet dili” hükmünün yeninden yürürlükte olduğunu ifade etti.

Eski iktidar partisi Bölgeler Partisi’nden İvan Popesku ise azınlıkların dillerinin hayatiyetinin devam etmesi için bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.

Siyasi uzmanlar, ülkenin doğusunda Rusya’ya duyarlı olan ve ana dil olarak Rusça kullanan halka bir dil baskısı yapılması halinde tepki oluşacağını dile getirdi.

Sokak eylemlerini gerçekleştiren Sağ Sektör, bütün vatandaşların hakkını savunduklarını Rusya yanlılarına karşı olmadıklarını açıklamıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

#UkraynaHaber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]