Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya, Ukrayna’ya vereceği krediyi askıya aldı

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kiev’de yeni hükümet kurulana kadar 15 milyar dolarlık kredinin ikinci dilimini askıya aldıklarını duyurdu. Rusya, Viktor Yanukoviç’in Cumhurbaşkanlığı sırasında 3 milyar dolarlık ilk dilimi göndermişti.

AB ile ekonomik anlaşma imzalamayan Kiev’e destek için Aralık ayında doğalgazda yüzde 30’a varan indirim yapan Rusya, 15 milyar dolarlık da kredi anlaşması imzalamıştı.

Geçen hafta kredi diliminin 2 milyar dolarlık ikincisinin verilmesini ele aldıklarını, ancak ülkede durumun aniden değişmesi üzerine konuyu yeni hükümetle konuşmayı kararlaştırdıklarını kaydeden Siluanov, “Biz yeni hükümetin kurulması ve ekonomik politikalarının oluşumuna kadar beklemeyi planlıyoruz.” dedi.

Sidney’de düzenlenen G20 toplantısında basının sorularını cevaplayan Rusya Maliye Bakanı, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]